Open college Verkeer en evenementen

Open collegereeks Smart Mobility in Noord Nederland

Introductie

Nederland evenementenland, wordt weleens gezegd. Meestal is er in het geval van evenementen sprake van een flink afwijkend verkeersproces. Om te voorkomen dat verkeersstromen niet vastlopen, is regie en afstemming met héél veel partijen dan noodzakelijk. Dit gebeurt met behulp van verkeerskundige regelscenario’s, om het zo goed mogelijk te organiseren voor weggebruikers die richting het evenement gaan, maar zeker ook voor weggebruikers die er geen last van willen hebben.

Remco Meinen van Goudappel neemt ons mee in alle aspecten die komen kijken bij verkeersmanagement rondom evenementen. Van voorbereiding tot evaluatie. Centraal staat het jaarlijkse evenement TT-Assen.

Dit college is onderdeel van het opleidingsprogramma ‘Aan het werk met slimme en groene mobiliteit, waarin ervaren professionals, die nu niet werkzaam zijn binnen het werkveld van smart mobility, hiervoor worden opgeleid.

Praktische informatie

Locatie
Provinciehuis, Sint Jansstraat 4, 9712 JN, Groningen
Evenementdatum
24 november 2023
Tijd
13:00 - 16:00 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Wegbeheerders en iedereen met interesse in de integrale duurzaamheidsagenda
Contactpersoon
Rianne Croes
Rianne Croes
Communicatieadviseur

Samenwerkingspartners