Terugblik Open college Smart mobility - Steeds meer data beschikbaar. Hoe ga je er wijs mee om?

Introductie

Op vrijdag 6 december gaf Luc Wismans van Goudappel een open college over data in het werkveld van smart mobility.

Spreker

Luc Wismans
Luc Wismans
Goudappel Groep
Innovation manager and Program Manager Smart Mobility

Take-aways

"De belangrijkste boodschap van dit college was dat data een belangrijke brandstof is voor veel van de smart mobility ontwikkelingen waar we het over hebben," vertelde Luc achteraf. "Er is daarbij al veel beschikbaar, maar het is nog niet zo eenvoudig om die data bij elkaar te brengen en er de juiste dingen mee te doen. Daarvoor heb je verstand nodig van zowel data science als verkeerskunde. Tegelijkertijd loop je tegen allerlei zaken aan waarbij technologie niet zozeer een bottleneck is. Er kan namelijk al heel veel en ik heb ook legio voorbeelden laten zien waarbij op basis van data op operationeel, tactisch en strategisch niveau al hele mooie dingen kunnen. Er liggen zo mogelijk grotere uitdagingen bij zaken als doelmatigheid, en een goede organisatie van processen met daarbij een duidelijke governance verdeling tussen partijen waaronder ook private partijen om de potentie van data daadwerkelijk te kunnen gebruiken."

En hoe hij het vond om dit college te geven?

"Het was ontzettend leuk en het voelde weer als een eer om dit te mogen doen. Ik deed het voor de derde keer in dit kader en stond voor een groep enthousiaste actieve toehoorders, wat het alleen maar nog leuker maakt om mensen deelgenoot te maken van wat er op het vlak van data en mobiliteit speelt."

Smart Mobility
Terugblik college Smart mobility - Hoe organiseer je verkeersplannen rond evenementen slim?
Smart Mobility
Terugblik Open college: Smart mobility - Nieuwe data-inwintechnieken binnen de verkeerskundige wereld
Smart Mobility
Terugblik Open college Minder Hinder bij werkzaamheden
Smart Mobility
Terugblik open college Smart mobility - Talking traffic: hoe Nederlandse overheden en bedrijfsleven samen het dagelijks verkeer verbeteren
Smart Mobility
Terugblik Open college Smart mobility - de Digitaliseringsopgave Mobiliteitsdata
Smart Mobility
Terugblik Open college Smart mobility - Verkeerskundige dilemma's rondom iVRI's
Smart Mobility
Terugkijken Open college 'Is onze laadinfrastructuur klaar voor elektrisch rijden?'
Terugkijken Open college Smart Mobility Hoe organiseer je smart mobility in overheidsland?