Terugblik Open college: Smart mobility - Nieuwe data-inwintechnieken binnen de verkeerskundige wereld

Introductie

Op vrijdag 29 november was er weer een open college in de smart mobility collegereeks die we samen met provincie Overijssel organiseren. Wouter Schijns, verkeerskundig medewerker bij de gemeente Den Haag, vertelde over de mogelijkheden die je als wegbeheerder hebt om aan (nieuwe) data en inzichten te komen.

 

Spreker

Wouter Schijns
Wouter Schijns
Gemeente Den Haag
Verkeerskundige

Reacties

Naast de vaste opleidingsgroep vanuit het opleidingsprogramma over Slimme en Groene Mobiliteit, was er interesse vanuit verschillende wegbeheerders. 'De manier waarop de stof werd gebracht, was erg interessant,' vertelt Marcel Grapendaal, die het college vanuit de provincie Noord-Holland bezocht. 'Ik was met name benieuwd naar fietsdata, omdat we als provincie op zoek zijn naar manieren waarop fietsdata kunnen inwinnen. De Fietsviewer, die de gemeente Den Haag gebruikt om de doorstroming van fietsers te verbeteren, was voor mij een mooie eyeopener. Het onderwerp kwam ook nog aan de orde bij de behandeling van de lussen van VRI-systemen. Daarnaast heb ik een paar nuttige contacten opgedaan bij onder andere NDW, gemeente Utrecht en gemeente Den Haag. Genoeg input om weer mee verder te gaan.'

Smart Mobility
Terugblik college Smart mobility - Hoe organiseer je verkeersplannen rond evenementen slim?
Smart Mobility
Terugblik Open college Smart mobility - Steeds meer data beschikbaar. Hoe ga je er wijs mee om?
Smart Mobility
Terugblik Open college Minder Hinder bij werkzaamheden
Smart Mobility
Terugblik open college Smart mobility - Talking traffic: hoe Nederlandse overheden en bedrijfsleven samen het dagelijks verkeer verbeteren
Smart Mobility
Terugblik Open college Smart mobility - de Digitaliseringsopgave Mobiliteitsdata
Smart Mobility
Terugblik Open college Smart mobility - Verkeerskundige dilemma's rondom iVRI's
Smart Mobility
Terugkijken Open college 'Is onze laadinfrastructuur klaar voor elektrisch rijden?'
Terugkijken Open college Smart Mobility Hoe organiseer je smart mobility in overheidsland?