Tips voor het organiseren van een Meeloopdag

Hieronder vind je een aantal tips om van deze meeloopdag een groot succes te maken.

Meeloopdag organiseren

Wat leuk dat jij een meeloopdag voor een collega weg- of waterbeheerder verzorgt. Samen met andere beheerders uit het hele land zorg jij ervoor dat er dit jaar meer dan 200 collega's kunnen meekijken in andermans keuken. Hartelijk dank daarvoor!

Hieronder vind je een aantal tips om van deze meeloopdag een groot succes te maken. Met veel (werk)plezier, inspiratie en nieuwe contacten. Lees hier meer over de Meeloopdagen 2024.

1. Afspraak maken

Neem contact op met de deelnemer die aan jou is gekoppeld. Als het goed is heb je de contactgegevens ontvangen via de coördinator van de Meeloopdagen in jouw organisatie. Daarbij is ook aangegeven welke data de voorkeur hebben.

Heb je nog niks gehoord?

Stuur een e-mail naar samantha.wicht@platformwow.nl, dan gaan we erachteraan.

Inventariseer allereerst de wensen

 • Bespreek samen met de deelnemer wat de leerdoelen van hem of haar zijn.
 • Welke kennis of ervaring wil de deelnemer opdoen?
 • Welke voorbeelden wil hij of zij zien of bespreken?
 • Welke mensen wil deze persoon ontmoeten?
 • Zijn er overleggen die de deelnemer wil/kan bijwonen?
 • Zijn er nog locaties die de deelnemer wil bezoeken?

Inplannen meeloopdag

Op basis van deze inventarisatie, en jullie beschikbaarheid, plan je een meeloopdag of een dagdeel in. 

Niet vergeten!

Zorg dat de deelnemer ook jouw contactgegevens heeft, zodat hij of zij je kan bereiken als er onverhoopt iets tussenkomt.
Maak afspraken waar je elkaar ontmoet en wat ongeveer het programma wordt, zodat jullie met de juiste verwachting aan deze dag beginnen.
Stuur een connectieverzoek via LinkedIn, zo zijn jullie meteen aan elkaar gekoppeld en kun je ook zien hoe die ander eruitziet.

2. Tijdens de meeloopdag: checklist

Deze dag draait allereerst om jullie ontmoeting! Zorg ervoor dat je scherp hebt waar je de deelnemer mee naartoe wilt nemen, maar sta er ook voor open als de dag anders loopt.

Een paar tips:

 • Welke vragen heb jij aan 'jouw meeloper'? Zet dat op een rijtje voor jezelf.
 • Begin de dag rustig met een kennismakingsgesprek en inventariseer samen welke voorbeelden jullie met elkaar willen delen;
 • Wissel contactgegevens uit (als je dat nog niet hebt gedaan) en bespreek waar je contact over wilt houden;
 • Maak een afspraak voor een 'return';
 • Als herinnering aan deze dag: Maak een paar foto's (landscape) of een video. Stuur deze (liefst met een klein tekstje) naar info@platformwow.nl of tag Platform WOW op LinkedIn. Wij vinden het leuk om jullie verhalen te horen en delen deze graag verder op onze website om anderen te inspireren.
 • Je kunt ook een vlog opnemen, hier een aantal tips.

3. Na de meeloopdag

Hoe heb jij de dag ervaren? Laat het weten aan samantha.wicht@platformwow.nl. Vaak is jouw teamleider of de interne coördinator ook geinteresseerd. Als je tips voor ons hebt hoe de organisatie beter kan, laat het ons dan vooral weten.

De 'return'

Neem na een paar weken contact op met de deelnemer om te checken hoe deze persoon de meeloopdag ervaren heeft en om te kijken of er nog afspraken kunnen worden gemaakt voor een eventueel vervolg. De ervaring leert dat veel mensen na het meelopen contact met elkaar houden.

Meeloopdag afzeggen? Doe dit ruim op tijd

Mocht je tussentijds vragen hebben of kan je onverhoopt niet? Laat dit de deelnemer dan tijdig weten (dus niet op de dag zelf) en zoek samen naar een nieuw moment. Laat dit ook weten aan samantha.wicht@platformwow.nl.

Vragen en contact

Wij hopen dat je een leerzame en leuke dag hebt en kijken uit naar de verhalen. Kijk ook bij de veelgestelde vragen over de meeloopdagen. Je mag ook altijd contact opnemen met Samantha Wicht - Coördinator onderwijsprojecten, young professionals en meeloopdagen via 06 22 08 0078 of samantha.wicht@platformwow.nl.

Hartelijke groet,
Mede namens het programmabureau Platform WOW,

Samantha Wicht

Samantha Wicht