Open college Smart Mobility in het binnenstedelijke gebied (online)

Open collegereeks Smart Mobility in Noord Nederland
Fotograaf: Rob Poelenjee

Fotograaf: Rob Poelenjee

Introductie

Let op: in afwijking van de andere colleges, vindt dit college online plaats

Smart Mobility kent vele toepassingen. Zeker ook binnenstedelijk. Denk aan stationsgebieden en evenementen met (tijdelijk) ongewone drukte. Goed doordachte Smart Mobility oplossingen kunnen bijdragen aan een goede inrichting van gebieden en het (pro-actief) reageren op tijdelijk ander gebruik van de publieke ruimte. Dit draagt bij aan passend handelingsperspectief voor de gebruiker.

Mark Hecker van Sweco heeft een achtergrond in de technische bestuurskunde en infrastuctuur. Hij neemt ons mee in zijn kijk op de mobiliteit van nu en in de toekomst, ook met een zekere verwondering. Via deze verwondering komen de inrichting van stationsgebieden en de inzet van crowd management aan de orde.

Dit college is onderdeel van het opleidingsprogramma ‘Aan het werk met slimme en groene mobiliteit, waarin ervaren professionals, die nu niet werkzaam zijn binnen het werkveld van smart mobility, hiervoor worden opgeleid.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
23 februari 2024
Tijd
13:00 - 15:00 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Wegbeheerders en iedereen met interesse in de integrale duurzaamheidsagenda
Contactpersoon WOW
Rianne Croes
Rianne Croes
Communicatieadviseur

Over Mark Hecker

Mark Hecker is business director mobiliteit bij Sweco Nederland. Vanuit die rol draagt hij zorg voor het verder uitbouwen van Sweco’s positie binnen mobiliteit, het verder doorontwikkelen van duurzame samenwerkingen hierop en het realiseren van nieuwe business. Mark is een expert met jarenlange ervaring op het gebied van mobiliteitsvraagstukken. Verkeer en vervoer werken als een rode draad door zijn loopbaan. Hij werkte onder andere als consultant bij Gemeente Amsterdam, management consultant bij Berenschot, manager innovatie en strategie bij Connexxion en was onlangs partner bij Boer & Croon.

Sprekers

Mark Hecker
Mark Hecker
Sweco Nederland
Business director mobiliteit
Erik Wegh
Erik Wegh
Ewegh | Verkeer, Mobiliteit en Organisatie
Coordinator digitaliseringsopgave

Samenwerkingspartners