Think Big, Act Small: een oproep voor de Nederlandse watersector

Droogte zomer 2018 - Stuw Grave, Marc C.M. Schols

Droogte zomer 2018 - Stuw Grave, Marc C.M. Schols

In Nederland lopen we met onze waterkennis voorop ten opzichte van de rest van de wereld, maar de vraagstukken waar we mee worstelen worden steeds breder. Wat kunnen we leren van andere landen als het gaat om de aanpak van droogte? En komen we er wel als we blijven vernieuwen, of moeten we met radicaal nieuwe oplossingen komen? Innoveren dus.

In dit eerste waterwebinar van deze nieuwe reeks geven klimaatgeneraal Tom Middendorp, Viceadmiraal b.d. Ben Bekkering en wetenschapsjournalist René Didde je een 'digitale schop onder je kont' (in de positieve zin van het woord), om in de vijf webinars daarna verder te gaan op wat jij als waterbeheerder kunt betekenen binnen jouw cirkel van invloed.

Inhoud

Decennialang hebben we in onze delta het water weten te weren én af te voeren. De nieuwe tijd vraagt om een nieuwe manier van denken. 

  • Tom Middendorp - Clingendael - Chairman Committee bij International Military Committee on Climate and Security en zijn collega Ben Bekkering vertellen over onderzoek, de grote lijnen en geven strategische duiding.
  • René Didde - Wetenschapsjournalist en auteur ’Nederland Droogteland' gaat in op watertekort en kurkdroge grond. Daarbij behandelt hij een voorbeeld uit Noord-Brabant, waar Waterschap Aa en Maas in 2019 als experiment een waterhouderij heeft aangelegd. Dat is een soort stuwmeer, dat water opslaat en waar water kan weglopen in tijden van droogte.

Praktische informatie

Locatie
Teams
Evenementdatum
1 september 2023
Tijd
09.00 - 10.00 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Iedereen met interesse in waterbeheer
Contactpersoon
Rudy van Beurden
Rudy van Beurden
Presentator

Sprekers

Tom Middendorp
Tom Middendorp
Instituut Clingendael
Senior Research Associate
Ben Bekkering
Ben Bekkering
International Council on Climate Change and Security
Partner
René Didde
René Didde
Wetenschapsjournalist
Weersextremen en de watersector
Waterwebinar #2: Water in en om onze veeleisende steden
Weersextremen en de watersector
Waterwebinar Think big Act Small #3
Weersextremen en de watersector
Waterwebinar Think Big Act Small #4
Weersextremen en de watersector
Waterwebinar Think Big Act Small #5
Weersextremen en de watersector
Waterwebinar Think Big Act Small #6
Droogte
Terugkijken: Think Big, Act Small, een oproep voor de Nederlandse watersector