Training Human Factors toetsmethodiek (inschrijftermijn verlopen)

Introductie

In het najaar 2021 bieden we samen met de Human Safety Academy een training waarin je leert wat erbij komt kijken om de Human Factors toetsmethodiek op een object toe te passen. Platform WOW faciliteert 16 plekken in deze training voor collega’s bij weg- en waterbeherende overheden.

In deze flyer lees je over de inhoud van de training. 

Data van de training

  • Trainingsoptie 1: 30 september, 6 oktober, 13 oktober en 20 oktober in de ochtend
  • Trainingsoptie 2: 25 oktober, 1 november, 8 november en 15 november in de ochtend

 

Praktische informatie

Locatie
ntb
Evenementdatum
27 augustus 2021
Tijd
27 augustus was de laatste dag om je in te schrijven. De cursus vindt plaats op 4 dagdelen in het najaar van 2021
Kosten
Geen
Doelgroep
Professionals die werken met bruggen en/of veiligheid

Over de Human Factors toetsmethodiek

De oorzaak van ongevallen rondom bruggen en sluizen zit vaak in het ontwerp van de (bedien)omgeving en het effect daarvan op het gedrag van bedienaars, weggebruikers en vaarweggebruikers. In 2019 ontwikkelden verschillende beheerders samen met Intergo de Human Factors toetsmethodiek voor beweegbare objecten. De methodiek geeft inzicht in de samenhang en interactie tussen mens, techniek, organisatie en omgeving en de gerelateerde veiligheidsrisico’s. De methodiek toetst de (bedien)omgeving vanuit de drie verschillende gebruikersgroepen (bedienaars, weggebruikers en vaarweggebruikers) en identificeert de risico’s en oplossingsmogelijkheden die leiden tot het gewenste gedrag. Dit leidt tot aanbevelingen op het gebied van human factors om de veiligheidsrisico’s aan te pakken.

Ondertussen is de methodiek een aantal keren toegepast door beheerders en vervolgens gevalideerd. De validatie leidde tot een aanscherping van de aanpak en een nieuwe versie 2.0.

Je kunt de toetsmethodiek hier bekijken.

Spreker

Jouke Rypkema
Jouke Rypkema
INTERGO
Human centred design | traffic and infrastructure

Samenwerkingspartners

Human Safety Academy
Intergo
Platform WOW