Terugblik en tips nav webinars Milieukostenindicator (MKI) en DuboCalc

Borg duurzaamheid in je aanbestedingen Openbare Ruimte en GWW

Over de MKI DuboCalc roadshow

Hoe kunnen wij als ambtenaren, projectmanagers, inkopers, de markt uitdagen om onze GWW- en Openbare Ruimte projecten zoveel mogelijk te verduurzamen?

Tussen juni en november 2021 organiseren wij samen met de twaalf provincies en Duurzaam GWW een reeks regionale webinars, waarin we uitleg geven over twee belangrijke onderdelen van duurzaam inkopen: MKI (MilieukostenIndicator) en DuboCalc. Op deze pagina vind je de sheets uit de webinars en een aantal nuttige tips.

Sprekers

Martijn Weening
Martijn Weening
Provincie Noord-Holland
Sustainability consultant
Bas Mentink
Bas Mentink
Dura Vermeer
Projectmanager Duurzaamheid

Tip: Bouwcirculair helpt je aan de slag te gaan met circulair contracteren en aanbesteden

BouwCirculair ondersteunt haar leden bij het circulair contracteren en aanbesteden van projecten en beantwoordt graag jouw vragen over het gebruik van de bestekteksten met eisen voor circulariteit en MKI / LCA op Moederbestek.nl. Ook niet-leden kunnen voor twee uur gratis gebruik maken van deze service.

Voor meer informatie kijk op de website www.bouwcirculair.nl of neem contact op met:

Daaf de Kok
Daaf de Kok
BouwCirculair
Adviseur
Martin Damman
Martin Damman
BouwCirculair
Initiatiefnemer BouwCirculair

Verder zijn we samen met BouwCirculair bezig met het opzetten van een regionale reeks 'Aan de slag met circulariteit'. In deze reeks krijg je uitleg van verschillende tools, gekoppeld aan de betreffende bouwfasen waarin ze toegepast kunnen worden. We verwachten de eerste bijeenkomst rond oktober 2021 te gaan organiseren. Houd onze agenda in de gaten of schrijf je in voor onze mailings om op de hoogte te blijven.

Over MKI en DuboCalc

Met de instrumenten MilieuKostenIndicator (MKI) en de berekeningssoftware DuboCalc maak je de milieu impact van je project inzichtelijk. Het geeft inzicht in de processen die de grootste bijdrage leveren aan de milieuemissies. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om aanbieders objectief met elkaar te vergelijken.

Bij het webinar MKI leer je waarom er met deze eenheid gerekend wordt, wat deze zegt over je product of project en waar je de MKI-waarde zoal voor kan gebruiken.

DuboCalc is een softwaretool waarmee je snel en eenvoudig de milieukosten van ontwerpvarianten van GWW-werken berekent. DuboCalc wordt gebruikt door opdrachtgevers en (potentiële) opdrachtnemers voor het onderzoeken van varianten en het schrijven en beoordelen van (EMVI) aanbestedingen van GWW-werken. In deze webinars leer je de belangrijkste aspecten van het gebruik van het programma en de praktische en procesmatig toepassing ervan in aanbestedingen.

Organisatoren

Platform WOW
Duurzaam GWW
Provincie Noord-Holland
Kennisplatform CROW
Duurzaamheid
Webinar DuboCalc Friesland en Groningen (alleen voor overheden)
Duurzaamheid
Webinar Milieukostenindicator (MKI) Utrecht en Gelderland - alleen voor overheden
Duurzaamheid
Webinar DuboCalc Utrecht en Gelderland (alleen voor overheden)
Duurzaamheid
Webinar Milieukostenindicator (MKI) Drenthe en Overijssel - alleen voor overheden
Duurzaamheid
Webinar DuboCalc Drenthe en Overijssel (alleen voor overheden)