Community of Practice (wachtlijst)

Elkaar ontmoeten rondom je vak

Introductie

Update 28 oktober: de Communities of Practice (CoP) zijn gevormd! Tussen 1-5 november vinden de eerste bijeenkomsten plaats. Ben je eerder niet aangemeld maar heb je wel interesse om samen met vakgenoten een CoP te vormen? Meld je aan voor de wachtlijst.

Wil je nieuwe vakgenoten ontmoeten en tegelijkertijd je eigen kennis en ervaring delen? In de Week van de WOW-factor van 1 tot en met 5 november starten we met zeven aantal Communities of Practice (CoP). Hierin kom je met acht tot vijftien vakgenoten bij de overheid (rijk, provincies, gemeenten, drinkwaterbedrijven, havenbedrijven en waterschappen) samen om ervaringen met elkaar uit te wisselen en kennis te delen. 

Naar aanleiding van de inschrijvingen zijn de volgende groepen gevormd. 

  • Asset management (1 november van 09:00 - 10:30)
  • Innovatie (4 november van 13:30 - 15:00)
  • Omgevingsmanagement (2 november van 09:00 - 10:30)
  • Inkoop & aanbesteding (1 november van 09:00 - 10:30)
  • Informatiemanagement (3 november van 15:00 - 16:30)
  • Waterkwaliteit & - kwantiteit (1 november van 15:00 - 16:30)
  • Vaarwegbeheer (1 november van 15:00 - 16:30)

De CoP's worden begeleid door een professionele intervisiebegeleider en draaien rondom de 'practice', oftwel de beoefening van je vak. Aan de hand van concrete cases wissel je kennis en ervaring met je vakgenoten uit, zonder dat daarbij van tevoren precies vaststaat wat eruit moet komen. Maar natuurlijk hopen we dat deze communites of practice het startpunt zullen zijn van waardevolle samenwerkingen. De CoP is voor iedereen, of je nu al 40 jaar ervaring hebt of net start in een bepaald vakgebied. Juist de diversiteit maakt dat er veel van elkaar geleerd kan worden.

We beginnen de Communities of Practice in de Week van de WOW-factor met een online sessie. Uiteraard houdt niks jullie tegen om, zodra de situatie rondom COVID19 dit weer toelaat, in een fysieke variant met elkaar verder te gaan!

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
1 november - 5 november 2021
Kosten
Geen
Doelgroep
Ambtenaren die op de een of andere manier betrokken zijn bij (vaar)weg- of waterbeheer
Contactpersoon WOW
Ronald Wielinga
Manager Ondernemerschap