"Ik hoop op een club enthousiaste netwerkers waar op een makkelijke manier kennis wordt gedeeld."

Tino van der Giesen schreef zich in voor een Community of Practice (CoP). Hiermee kom je op een informele en kleinschalige manier samen met een besloten groep (vaar)weg- of waterbeheerders. Je wisselt ervaringen en kennis uit rondom een gedeeld thema/vakgebied. Een mooi alternatief voor de jaarlijkse Meeloopdagen waaruit altijd weer blijkt dat er honderden professionals een kijkje bij de (over)buren willen nemen. We vroegen Tino wat hem motiveerde om zich in te schrijven voor een CoP.

Kun je meer vertellen over jouw werk?

Ik ben projectmanager Infrastructuur bij de provincie Noord-Holland en de laatste jaren ligt de focus vooral op de vervanging en renovatie (V&R) van beweegbare bruggen van de provincie. Er heerst een krapte op de arbeidsmarkt en ook de vergrijzing leidt tot minder beschikbare mensen. In onze branche moeten we een manier vinden om met de beperkte capaciteit (opdrachtgevers, adviesbureaus en aannemers) de grote opgave waar heel Nederland voor staat aan te kunnen. 

Wat motiveerde je om je in te schrijven voor een CoP? 

Vaak is iedereen gericht op zijn eigen project of organisatie en kom je dus niet snel met elkaar in contact. De CoP is naar mijn mening een laagdrempelige manier om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega’s in hetzelfde werkgebied. Daar kunnen we allemaal beter van worden!

Wat hoop je te bereiken met jouw deelname aan een CoP?

Een club enthousiaste netwerkers waar op een makkelijke manier kennis wordt gedeeld. Waarmee de vraagstukken waar de deelnemers mee zitten sneller opgelost kunnen worden. Voor de grote V&R opgave die er ligt, een eenduidige manier van aanpak zodat Nederland stappen kan maken in een efficiëntere aanpak (minder faalkosten) en dat er uiteindelijk een duurzame infrastructuur komt te liggen. Het zou mooi zijn als er een landelijke standaard ontstaat voor beweegbare bruggen. Zodat we niet voor elke organisatie of object telkens weer het wiel opnieuw uitvinden. 

Welke kennis wil je zelf graag inbrengen in een CoP en hiermee vakgenoten helpen? 

Mijn ervaring en enthousiasme om projecten gestructureerd aan te pakken, problemen te analyseren en de wil om te leren van anderen.

Wie hoop je dat nog meer mee doen?

Andere provincies, grotere gemeenten en Rijkswaterstaat met beweegbare bruggen.

Nog 2-3 deelnemers voor de CoP Assetmanagement

Lees je dit en ben je zelf ook enthousiast geworden? Voor de CoP Assetmanagement zoeken we nog 2-3 deelnemers. Schrijf je in en geef aan wat jouw interesse/vakgebied is. Dit kan in de richting waar Tino naar op zoek is of iets totaal anders. Op basis van de inschrijvingen bepalen we de vakgebieden voor de CoP’s. Assetmanagement is er in ieder geval een van. De eerste ontmoetingen vinden plaats in de Week van de WOW-factor (1-5 november).

Inschrijven

Neem contact op met Tino

Tino van der Giesen
Tino van der Giesen
Provincie Noord-Holland
Projectmanager