Bijeenkomst onderzoek fietsgebruikers

Introductie

In 2016 onderzocht Platform WOW de waardering van Nederlandse fietsers voor de fietsroutes van het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen. Inmiddels is er veel veranderd op fietsgebied en meerdere wegbeheerders hebben behoefte aan actuele informatie rond dit thema. 

Platform WOW wil graag opnieuw onderzoek uitzetten, maar ontdekte dat er sinds 2016 meerdere organisaties onderzoek onder fietsers hebben uitgevoerd. Om overlap te voorkomen én om bestaande kennis optimaal te benutten, is Platform WOW eerst begonnen met het in kaart brengen van de kennis over fietsbeleving- en gedrag.

Op deze manier achterhalen we welke kennis nog ontbreekt en hoe we dit gericht op kunnen halen bij de doelgroep. Door de kennis met elkaar te delen wordt onderzoek efficiënter ingezet en maken we optimaal gebruik van de onderzoeksbudgetten.

We verzamelden de afgelopen maanden zoveel mogelijk bestaande onderzoeken rondom fietsbeleving- en gedrag. Op vrijdagochtend 11 maart van 10.00 tot 12.00 uur delen we de analyse hiervan graag met iedereen die hierin is geïnteresseerd. We bespreken met elkaar welke vragen er nog leven, zodat duidelijk wordt op welke manier Platform WOW waardevol kan bijdragen in een vervolg en wie daar in mee doet. We ontmoeten elkaar fysiek bij Van der Valk Utrecht en sluiten af met een lunch.

Doelgroep

De bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor wegbeheerders werkzaam bij de overheid, kennisinstellingen of vertegenwoordigers/belangenbehartigers van fietsers. I.v.m. de verwachte aanbesteding van een aanvullend onderzoek worden commerciële partijen (of vertegenwoordigers daarvan) uitgesloten. 

Praktische informatie

Locatie
Van der Valk Utrecht, Winthontlaan 4 Utrecht
Evenementdatum
11 maart 2022
Tijd
10.00 - 12.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Wegbeheerders werkzaam bij de overheid, kennisinstellingen of vertegenwoordigers/belangenbehartigers van fietsers (geen commerciële partijen)
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Contactpersoon onderzoek

Letty Francissen

Platform WOW

Onderzoeksleider

Letty Francissen

Organisator

Logo Platform WOW