Terugkijken inspiratiesessie Human Capital - deel 1

Hoe vinden we nieuw menselijk kapitaal?

Op dinsdag 21 maart spraken we met elkaar over hoe we onze vijver van menselijk kapitaal kunnen vergroten door anders denken en doen.

In opdracht van de landelijke Human Capital Agenda Smart Mobility is eind 2022 onderzocht hoe de vijver van smart mobility talent kan worden vergroot. Hierin zijn verrassende ontdekkingen gedaan die ook breder voor de weg- en waterbeheerders zeer interessant zijn. Frytskje Simonis en Natalie Veenkamp presenteerden ze in dit webinar, waarna we met elkaar in gesprek gingen over de kansen en uitdagingen. Kijk hieronder de presentatie terug en download de sheets en het onderzoek.

Kijk het webinar terug (35 min)

Samenvatting

De realisatie van onze maatschappelijke opgaven zit in de knel door vergrijzing, arbeidsmarktkrapte en een lage instroom. We hebben elkaar nodig om de talentvijver te vergroten. De oplossing zit niet in het uitgooien van meer en grotere hengels. Daarmee kapen we alleen elkaars kapitaal weg. We kunnen beter kijken naar hoe we samen de vijver kunnen vergroten.

Tips en tricks voor morgen

Wat kan jij morgen al doen als HR professional en Teammanager? Uit het onderzoek dat is gedaan door Human Capital Agenda Smart Mobility blijkt dat je meer kunt doen dan je in eerste instantie zou denken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van de alternatieve vacaturetekst met focus op competenties en vaardigheden in plaats van op de rol. Deze tip werd door de aanwezigen van de inspiratiesessie als veel belovend ervaren!

Benieuwd hoe jij aan de slag kan met de alternatieve vacature of wil je weten welke aanbevelingen en tips en tricks er nog meer zijn? Lees in het uitgebreide onderzoek.

Vervolg

Deze inspiratiesessie voor HR-professionals en teammanagers was de eerste uit de reeks van de Human Capital agenda van platform WOW. De volgende inspiratiesessies is op dinsdag 23 mei van 9.30 -11.00 uur. Heb jij een onderwerp waar je meer over wil weten of heb jij met je organisatie een voorbeeld dat je graag wil delen met andere HR professionals en teammanagers? Geef dit dan door aan Samantha Wicht – projectleider Human Capital 06 22 08 0078 of samantha.wicht@platformwow.nl.

Spreker

Frytskje Simonis

Ideeënwerk

Procesbegeleider

Natalie Veenkamp

DTV consultants

Procesbegeleider Leren en ontwikkelen

Samenwerkingspartners