Duurzame aanbesteding en uitvoering Meester Janssenweg Dongen

Om aannemers uit te dagen is bij de inschrijvers gevraagd om naast hun normale aanbieding ook in te schrijven met MKI waarden.

Projectbeschrijving

Bij de reconstructie van de woonstraat Meester Janssenweg in 2020, wilden we de aannemers uitdagen om met duurzame oplossingen te komen. Daarom hebben we inschrijvers gevraagd om, naast hun normale aanbieding, ook in te schrijven met MKI waarden. Door met een lagere MKI waarde in te schrijven, kon een fictieve korting verdiend worden: hoe lager de MKI waarde hoe hoger de fictieve korting.

Hiervoor hadden wij de drie grootste leveranties in de project aangewezen: de beton banden, beton klinkers en beton buizen. Voor deze producten hebben wij de MKI waarde uit de Nationale Milieu Database gebruikt als startwaarde. Fictieve korting was 80% van de geraamde project kosten. Alle aangeboden MKI waarden zijn voor gunning en na realisatie onafhankelijk gecontroleerd.

Projectdetails

Regio: gemeente Dongen (Noord-Brabant)

Samenwerkingspartners: gemeente Dongen, Bouwcirculair, Advieslab, SKG-IKOB, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Relevant voor: opdrachtgevers en opdrachtnemers

Foto: oude situatie Meester Janssenweg (bovenaan deze pagina staat de foto van de nieuwe situatie)

Contactpersoon

Ruud Jansen
Ruud Jansen
Gemeente Dongen
Wegbeheerder
Ineke Andries
Ineke Andries
Gemeente Dongen
Jurist

Bekijk meer inspiratieprojecten