Over Platform WOW

Ontmoeten - Kennisdelen - Samenwerken

Jouw opgave is ook die van een ander

Of je nu werkt aan het water, de weg of de vaarweg: vaak heb je te maken met dezelfde opgave als collega-beheerders bij andere organisaties. Provincies, gemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat, haven- en drinkwaterbedrijven krijgen steeds meer te maken met vraagstukken die netwerk overstijgend zijn. Denk aan duurzaamheid, digitalisering en de V&R-opgave. We kunnen deze uitdagingen alleen oplossen door samen te werken en gebruik te maken van elkaars expertise.

Weg ontmoet Weg, Water ontmoet Water

Platform WOW brengt beheerders van de weg, vaarweg en het water samen. We faciliteren kennisdeling, zorgen dat je van elkaars praktijkvoorbeelden en ervaringen kunt leren en we laten mensen elkaar inspireren. Het uitgangspunt bij al onze activiteiten is dat we mensen samenbrengen. We zijn een netwerk van en voor overheden, van werkvloer tot bestuur.

Impact door verbinding

Centraal bij al onze activiteiten staat het creëren van impact. We brengen het gesprek tussen beheerders op gang, zodat een opgave meer gezamenlijk kan worden opgepakt. En we kijken welke drempels we kunnen wegnemen om ook daadwerkelijk samen aan de slag te gaan.

Bijeenkomsten en webinars

Breder kijken dan je eigen opgave en hier samen aan werken. Dit doen we door middel van impactvolle bijeenkomsten over thema’s die zowel regionale als de landelijke opgaven raken. We organiseren samen met het netwerk symposia, werksessies, kennisdagen, online bijeenkomsten en webinars die activeren en inspireren. Heb je een idee, vraagstuk of opgave waar je graag een bijeenkomst aan zou wijden met collega’s uit het werkveld? We kijken samen met jou welke opzet het beste past bij je doel.

Heb je een idee voor een bijeenkomst? Wij horen het graag!

Jetske Eefting
Jetske Eefting
Platform WOW
Programmasecretaris
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Platform WOW
Eventmanager en communicatieadviseur
Vacante functie
Vacante functie
Netwerkmanager/community-manager

Meeloopdagen en personele uitwisseling

  • Meeloopdag: Tijdens een meeloopdag krijg je de gelegenheid om over de schouder van een vakgenoot mee te kijken. Het is een snelle en makkelijke manier om ervaringen te delen en elkaars wereld beter te leren kennen. 
  • Uitwisseling: Je pakt langere tijd (fulltime of parttime) een concrete klus op in een andere organisatie. 

Naar welke plek ben jij naar op zoek? Ronald kijkt graag met je mee

Ronald Wielinga
Ronald Wielinga
Platform WOW
Verbinder

Young professionals en scholieren

Voor collega’s tot en met 36 jaar zijn er allerlei Young Professional netwerken. Platform WOW koppelt deze aan elkaar en organiseert gezamenlijk activiteiten. Schrijf je in voor onze Young Professional updates

Zelf een Young Professional en altijd in voor samenwerken: Romana

Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Platform WOW
Eventmanager en communicatieadviseur
Jetske Eefting
Jetske Eefting
Platform WOW
Programmasecretaris

Ook jongeren betrekken bij je vak? Wij helpen je!

Onderzoek wijst uit dat scholieren hun studiekeuze sterk laten bepalen door wat ze kennen. Weg- en waterbeheer ligt niet altijd binnen hun scope, net als het werken voor de overheid. Met ikonderzoekwater, ikonderzoekwegen, de Dutch Junior Water Prize, de Eureka!Cup en de Technasium Top Award betrekken en enthousiasmeren we ze voor ons mooie vak en de bèta-opleidingen daarnaartoe. 

Ronald Wielinga
Ronald Wielinga
Platform WOW
Verbinder
Job Schipper
Job Schipper
Platform WOW
Projectleider ikonderzoekwegen