Terugblik Week van de WOW-factor

Veerkracht van individu tot organisatie en sector

De Week van de WOW-factor 2020 stond in het teken van resilience, oftewel veerkracht! Je makkelijk kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden, snel herstellen en nog sterker jouw opgave tegemoet treden na veranderingen: het zijn eigenschappen die we als weg-, vaarweg- en waterbeheerders harder nodig hebben dan ooit. En veerkrachtig waren we met elkaar. Want alles ging online en dan is ontmoeten, kennisdelen en samenwerking ook gewoon mogelijk!

Droogteschool Scheepvaart

Droogte wordt een steeds serieuzer probleem. Hoe gaan we daar als water- en scheepvaartsector mee om, nu en in de toekomst? Ivo ten Broeke (Rijkswaterstaat), Marleen Buitendijk (Koninklijke BLN Schuttevaer) en Martijn Streng (Erasmus UPT) gingen in de Droogteschool met de deelnemers in gesprek over de aanpak van deze grote uitdaging. Bekijk de terugblik

Via nieuwe contacten frisse inzichten op het vraagstuk laagwater gekregen

Infocaster.PlatformWOW.Web.Models.Pages.Image Ronnie Koster

Een helder inzicht in wat laagwater voor de scheepvaart betekent en welke gevolgen dit heeft voor de belanghebbenden in de scheepvaart

Infocaster.PlatformWOW.Web.Models.Pages.Image Rob Konings

Werksessies Route Circulair 

Samen met Route Circulair organiseerden we twee online werksessies ‘op weg met circulariteit’. Een Crash Course over de betekenis van circulariteit en een gesprek over de circulaire uitdagingen en kansen in onze eigen GWW-opgave. Bekijk de terugblik

De Route Circulair sessie heeft meer inzicht gegeven in de mogelijke oplossingsrichtingen voor de uitdaging waar wij met heel Nederland voor staan. 

Jouke Gardien, Infram

Het heeft me inspiratie gegeven over circulaire oplossingen in de wegenbouw, maar ook inzichten in de uitdagingen die er bij verschillende partijen spelen.

Infocaster.PlatformWOW.Web.Models.Pages.Image Yvette Sweringa

Webinar AI en Assetmanagement: pionierend op pad

Petra Delsing gaf een introductie in de wereld van Artificial Intelligence en Assetmanagement. Ruim 200 mensen uit weg- en waterbeheer keken live mee. Kijk het webinar terug.

Praktische zaken om aan te denken als je met AI aan de gang gaat.

Infocaster.PlatformWOW.Web.Models.Pages.Image Martin Liefting

Mobility meets Philosophy in de regio: Apeldoorn

Woensdagochtend 28 oktober stond in het teken van een duurzame bereikbaarheid van de stad. Samen met NMTM organiseerde Platform WOW de Meet Up Mobility Meets Philosophy. Dit keer Bij de gemeente Apeldoorn. Met als doel: anders kijken naar de mobiliteitsopgaven waar we voor staan. Bekijk de terugblik met de belangrijkste inzichten.

Inspiratiesessie Werk vanuit je eigen (veer)kracht

In deze sessie leerden we samen werken vanuit onze eigen innerlijke (veer)kracht aan een toekomstbestendige infrastructuur. Want trends en ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en dit vraagt om veerkracht van ons allemaal. De deelnemers gingen een stuk meer ontspannen, met tools om hun werk en leven nog leuker te maken en met een andere mindset weer 'naar huis'. Bekijk de terugblik

Young Professionals Kennisfestival 

Op vrijdagmiddag 30 oktober sloten we de Week van de WOW-factor knallend af met het Young Professionals Kennisfestival. We kijken met zijn allen terug op een superleuke middag: online maar met een echte congresfeel. Bekijk de terugblik.

Het festival heeft mij een enorme energieboost gegeven in de huidige thuiswerk-periode vanwege de interactieve opzet met leuke en interessante sprekers.

Kay Hagenaars

Meeloopdagen

Een fysieke invulling van een meeloopdag paste dit jaar niet. Maar dat hield veel deelnemers niet tegen om elkaar te leren kennen. Meeloopdagen werden digitaal ingevuld, bijvoorbeeld door online vergaderingen van elkaar bij te wonen. Sommigen gingen door op een veilige afstand en andere zijn tot een later moment uitgesteld.