Emissieloos Bouwen: te duur of (uiteindelijk) een koopje?

Introductie

In deze tweede bijeenkomst uit het drieluik Emissieloos Bouwen - Wat levert het op? leggen we de focus op het financiële plaatje. Emissieloos Bouwen lijkt in de eerste plaats duur en een grote voorinvestering. Maar wat gebeurt er als je het grotere (kosten)plaatje bekijkt? Twee opdrachtgevers en twee opdrachtnemers delen visie, overwegingen en praktijkvoorbeelden waarmee zij stappen zetten richting 100% Emissieloos Bouwen. Bekijk hieronder het programma en welke professionals hun ervaring en kennis delen.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
29 maart 2022
Tijd
10.00 - 11.30 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Iedereen die te maken heeft met grond-, weg- en waterbouw

Programma

  • Onder leiding van Marco Hofman (Provincie Noord-Holland) openen we de bijeenkomst met Marc Peerdeman (financieel strateeg bij Rijkswaterstaat). Hij neemt je mee in het financiële plaatje rondom emissieloos bouwen op basis van onderzoeken gedaan in samenwerking met TNO, TU Delft en EIB. 

  • Gian Broers (Projectorganisator bij BAM Infra) deelt wat hij tegenkomt in zijn dagelijkse praktijk in het inzetten en opschalen van elektrisch materieel. Hierin toont hij twee opties waarmee opdrachtgevers de markt in stelling kunnen zetten om de volgende stap te zetten in emissieloos bouwen. 

  • Tenslotte zal Stefan Rigter (Adviseur Duurzaam Opdrachtgeven en Inkopen bij de Gemeente Amsterdam) een innovatieve methode uiteenzetten die je helpt de bespaarde CO2-uitstoot te monitoren en te beprijzen zodat het meer overzichtelijk wordt wat emissieloos bouwen concreet oplevert en wat het je waard is als organisatie. 

  • Na de presentaties openen we het panelgesprek waar we dieper ingaan op het financiële plaatje van emissieloos bouwen en hoe opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar hierin kunnen ontmoeten. In het panel is voldoende gelegenheid voor vragen uit het publiek. 

Sprekers

Marco Hofman

Provincie Noord-Holland

Strategisch adviseur beheer

Marc Peerdeman

Rijkswaterstaat

Financieel strateeg

Gian Broers

BAM Infra

Projectorganisator

Stefan Rigter

Gemeente Amsterdam

Adviseur Duurzaam Opdrachtgeven en Inkopen

Zero emissie
Terugkijken Emissieloos Bouwen: wat levert het op in de praktijk?
Zero emissie
Terugblik: Emissieloos Bouwen: te duur of (uiteindelijk) een koopje?
Zero emissie
Terugkijken: Emissieloos Bouwen - slimmer inkopen en aanbesteden