Terugkijken: Webinar Wie zijn de Strategisch beheerders van de toekomst?

Introductie

Op vrijdag 3 november vond het tweede webinar plaats in de reeks ‘De Beheerders van de toekomst' die we samen met CROW Essit en Managing Public Space (MPS) organiseren. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

  • Relatie tussen strategisch beheerders en bestuurders
  • Strategisch beheer in de leefomgeving
  • Wetenschap in strategisch beheer

Jaap Meindersma vertelde vanuit de gemeente Haarlem en Zandvoort hoe de relatie tussen de strategisch beheerders en bestuurders juist een strategische kans kan zijn in plaats van een spanningsveld. Simon Buwalda van CROW vertelde waarom we strategisch moeten beheren in de leefomgeving en Wendy Tan liet de wetenschappelijke kant zien van strategisch beheer. 

Kijk hieronder het webinar terug. Klik door naar Youtube om via de index direct naar het onderwerp van jouw keuze te gaan.

Kijk het webinar terug (1 uur)

Sprekers

Jaap Meindersma

Gemeente Haarlem en Zandvoort

Directeur Fysiek Domein

Simon Buwalda

CROW

Kenniswerker / projectmanager

Wendy Tan

Wageningen University & Research

Senior docent en researcher

Aanleiding reeks

Het beheren van de openbare ruimte en infrastructuur is een uitdagend werkveld. Denk aan grote vervangings- en renovatieopgaven, transities op het gebied van klimaat en energie, een beperkte fysieke ruimte en de beschikbaarheid van vakmensen. Voor  beheerders een hele kluif. In deze webinars bespreken we hoe het werkveld, van strategisch tot en met operationeel, zich gaat ontwikkelen om deze uitdagingen bij te blijven.

Tijdens de vier webinars pellen we elke laag af: strategisch, tactisch en operationeel. We geven een doorkijkje naar de toekomst: wat gaat er veranderen voor elk van deze organisatieniveaus? En welke ontwikkeling vraagt dat van de beheerders? Elk van deze ontwikkelingen staat natuurlijk niet op zichzelf: beheerders moeten hierin gezamenlijk, met andere afdelingen én met de belanghebbenden optrekken om het beste resultaat te halen. Hiervoor moeten de doelen en werkzaamheden op elkaar worden afgestemd. En dan ontbreekt het vaak aan een gedeeld beeld van wat beheer allemaal inhoudt of kan betekenen.

Samenwerkingspartners

Logo Platform WOW
Logo CROW Essit
Logo Managing Public Space
Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de Operationeel beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Kijk terug: webinar Wie zijn de Tactisch beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugblik Slotbijeenkomst De Beheerders van de toekomst