Terugkijken lunchlezing Bruggen: Bouwen met vlas

Over deze lezing

Op 1 juni vond de lunchlezing over bouwen met vlas plaats. Het gebruik van biocomposieten (natuurlijke vezels zoals vlas en hennep in combinatie met biopolymeren) is een interessant perspectief voor de bouw van circulaire bruggen. Tijdens de lezing stond daarom een mooi voorbeeld van een dergelijke brug centraal, namelijk de Smart Circular Bridge, een composietbrug met vlasvezel. Deze is opgebouwd op de Floriade.

Joost Bergers, senior projectleider bij provincie Flevoland, Martijn Veltkamp namens FiberCore (ontwerp/bouw) en Marcel Best van bouwinspectiebureau BouwQ kwamen aan het woord in deze lezing. Je kunt nu de lezing terugkijken en de presentaties inzien. 

Bekijk de video

Sprekers

Joost Bergers
Joost Bergers
Provincie Flevoland
Senior Project Manager
Martijn Veltkamp
Martijn Veltkamp
FiberCore Europe
Concept engineer FRP structures

Samenwerkingspartners