Terugkijken: kennissessie Leidraden Circulair Inkopen en Meten van Circulariteit

Terugblik

De doelstellingen als het gaat om circulariteit zijn ons allen bekend. Bijvoorbeeld dat de bouw in 2050 volledig circulair werkt. Hoe kun jij hier in je werk aan bijdragen? Op donderdag 8 juli organiseerden we een online kennissessie over de nieuwe leidraad ‘circulair inkopen’ en de implementatie van de leidraad ‘meten van circulariteit’. Platform Circulair Bouwen 2023 ontwikkelde deze gezamenlijke uitgangspunten en handelingswijzen om circulair inkopen en meten inzichtelijker en eenvoudiger te maken. En om samen de transitie naar een circulaire bouweconomie werkelijk te maken. Op 8 juli gingen we in op wat er in de leidraden staat. Hoe jij deze kunt toepassen en vooral: wat je daarvoor nodig hebt. En hoe je je collega’s hierin meeneemt. 

Kijk de sessie terug (58 min.)

Sprekers

Sybren Bosch
Sybren Bosch
Copper8
Voorzitter van het Actieteam Circulair Inkopen Platform CB’23
Reinier de Nooij
Reinier de Nooij
Optimal Planet
Lid actieteams Leidraad Circulair Inkopen en Meten van Circulariteit, implementatietraject Meten van Circulariteit Platform CB'23

Platform CB'23 en de leidraden

Wat is Platform CB'23?

CB’23 staat voor: Circulair Bouwen in 2023. Platform CB’23 wil bouw-breed partijen met circulaire ambities met elkaar verbinden, zowel in de GWW-sector als in de woning- en utiliteitsbouw. Het streven is om vóór 2023 nationale, bouwsector-brede afspraken op te stellen over circulair bouwen. 

Leidraad circulair inkopen

Welke criteria gebruik je bij circulair inkopen? Wanneer scoor je als opdrachtgever op circulariteit? Wat betekent dat voor het inrichten van het inkoopproces en alles daaromheen? Lees meer over de leidraad

Implementatie Leidraad meten van circulariteit

Wat houdt deze kernmeetmethode in? Om welke kernindicatoren en bepalingsmethode gaat het om een uitspraak te doen over de mate van circulariteit? Dit wordt behandeld aan hand van een concrete infracasus. Lees meer over het implementatietraject

 

Verder verdiepen

Behoefte in verdere verdieping of het opzetten van een bepaalde werkvorm om met andere deelnemers samen te werken op het thema circulair inkopen, ontwerpen of meten (zoals een themagroep of een een praktijkstudiegroep)? Neem contact op met Willem de Kock.

Willem de Kock
Willem de Kock
Platform WOW
Projectleider Kennisdeling en Samenwerking

Organisatoren

Platform WOW
Platform CB'23