Kennissessie Leidraden Circulair Inkopen en Meten van Circulariteit

De bijeenkomst

De doelstellingen als het gaat om circulariteit zijn ons allen bekend. Bijvoorbeeld dat de bouw in 2050 volledig circulair werkt. Hoe kun jij hier in je werk aan bijdragen? Op donderdag 8 juli van 10.00 - 11.00 organiseren we een online kennissessie over de nieuwe leidraad ‘circulair inkopen’ en de implementatie van de leidraad ‘meten van circulariteit’. 

Platform Circulair Bouwen 2023 ontwikkelde deze gezamenlijke uitgangspunten en handelingswijzen om circulair inkopen en meten inzichtelijker en eenvoudiger te maken. En om samen de transitie naar een circulaire bouweconomie werkelijk te maken.
 
Op 8 juli gaan we in op wat er in de leidraden staat. Hoe jij deze kunt toepassen en vooral: wat je daarvoor nodig hebt. En hoe je je collega’s hierin meeneemt. 

Sprekers

Sybren Bosch
Sybren Bosch
Copper8
Voorzitter van het Actieteam Circulair Inkopen Platform CB’23
Reinier de Nooij
Reinier de Nooij
Optimal Planet
Lid actieteams Leidraad Circulair Inkopen en Meten van Circulariteit, implementatietraject Meten van Circulariteit Platform CB'23

Platform CB'23 en de leidraden

Wat is Platform CB'23?

CB’23 staat voor: Circulair Bouwen in 2023. Platform CB’23 wil bouw-breed partijen met circulaire ambities met elkaar verbinden, zowel in de GWW-sector als in de woning- en utiliteitsbouw. Het streven is om vóór 2023 nationale, bouwsector-brede afspraken op te stellen over circulair bouwen. 

1 juli: Jaarevent CB’23

Op 8 juli organiseert Platform WOW samen met CB’23 een krachtige sessie waarin je kennismaakt met de leidraden, gericht op jou als beheerder binnen de GWW-sector. Een week eerder, op donderdag 1 juli, vindt het jaarevent van Circulair Bouwen 2023 plaats. Je kunt je hier nog voor aanmelden. Dit jaarevent richt zich op professionals uit de hele bouwsector. Er wordt verteld over de voortgang van Platform CB'23; over de leidraden, de implementatie ervan en over nieuwe actieteams. 

Vervolgens kun je inhoudelijke webinars volgen waarin de twee nieuwe leidraden Circulair Inkopen en Circulair Ontwerpen gepresenteerd worden. Tot slot heb je de mogelijkheid om in een van de drie verdiepingssessies nader in gesprek te gaan over de nieuwe leidraden of over de implementatietrajecten Meten van circulariteit en Paspoorten voor de bouw.

Leidraad circulair inkopen

Welke criteria gebruik je bij circulair inkopen? Wanneer scoor je als opdrachtgever op circulariteit? Wat betekent dat voor het inrichten van het inkoopproces en alles daaromheen? Lees meer over de leidraad

Implementatie Leidraad meten van circulariteit

Wat houdt deze kernmeetmethode in? Om welke kernindicatoren en bepalingsmethode gaat het om een uitspraak te doen over de mate van circulariteit? Dit wordt behandeld aan hand van een concrete infracasus. Lees meer over het implementatietraject

 

Organisatoren

Platform WOW
Platform CB'23