Terugkijken: Voortgang Emissieloos bouwen en aanbesteden

Emissiebeperkende maatregelen

Introductie

Een half jaar na de eerste sessie werd het gesprek over emissieloos bouwen en aanbesteden voortgezet. Marco Hofman ging met experts vanuit weg- en waterbeheer en bouw in gesprek over de ontwikkelingen en praktische handvatten hoe je nu al aan de slag kan met emissiebeperkende maatregelen. Wachten tot het emissieloos materieel op de bouwplaats staat hoeft namelijk niet. Ook zonder alleen te focussen op elektrisch materieel zijn er mogelijkheden om emissies te reduceren.

Tijdens de sessie werd er een groot aantal vragen door de deelnemers gesteld. Een deel van de antwoorden vind je in deze bijlage. Heb je nog nabranders? Neem contact op met een van de sprekers. 

Ook vind je op deze pagina de videoopname van de sessie, tips voor praktische info en een tipje van de sluier mbt vervolgsessies.

 

Sprekers

Dik de Weger
Dik de Weger
Rijkswaterstaat
Programmamanager Transitiepad Bouwplaats en Bouwlogistiek
Edwin Lokkerbol
Edwin Lokkerbol
Platform WOW
Projectleider Assetmanagement en V&R
Jan Baltissen
Jan Baltissen
Rijkswaterstaat
Klimaatadviseur Dijkversterkingen Hoogwaterbeschermingsprogramma
Lieuwe Gietema
Lieuwe Gietema
Ballast Nedam Infra Projects
Tendermanager
Marco Hofman
Marco Hofman
Provincie Noord-Holland
Strategisch adviseur beheer

Samenwerkingspartners

Platform WOW
De Bouwcampus

Kijk de sessie terug (1,5 uur)

Het vervolg

Er is een duidelijke behoefte aan praktijkcasussen en een gezamenlijke praktische aanpak. In de loop van dit jaar zullen we dan ook een of meer nieuwe sessies organiseren, waarin we de praktische kant belichten vanuit zowel opdrachtgevers- als opdrachtnemerskant. Schrijf je in voor de mailings van Platform WOW om op de hoogte te blijven.