Terugblik Samenwerken zonder grenzen - regio Utrecht

Introductie

Op woensdag 2 juni organiseerden we een bijeenkomst Samenwerken zonder grenzen in de regio Utrecht. Tijdens deze ochtend gingen we met weg- en waterbeheerders uit de regio Utrecht in gesprek over hoe we over de grenzen van de eigen organisatie heen kunnen samenwerken aan ingewikkelde opgaven. Ook belichtten we 2 voorbeeldcasussen van de gemeente Amersfoort over Infrastructure as a service en integraal beheer.

In het gesprek dat we met elkaar voerden kwam de overgang van instandhouden naar ontwikkelend beheren aan de orde. Daarbij groeit je beheer mee met de behoeften en maatschappelijke ontwikkelingen geeft zo mede vorm aan de ambitie van de gemeente.

Ook hebben we het gehad over infrastructuur als een dienst en hoe dat gebruikt kan worden om meer circulair te gaan werken. 

Mocht je naar aanleiding van de bijeenkomst nog verder willen praten met collega's uit de regio, dan is dat uiteraard mogelijk. Stuur e-mail naar info@platformwow.nl en we brengen je rechtstreeks in contact.

Sprekers

Philip ter Laak
Philip ter Laak
Gemeente Amersfoort
Senior adviseur Leefomgeving
Cora van Zwam
Cora van Zwam
Gemeente Amersfoort
Senior adviseur Leefomgeving

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Gemeente Amersfoort