Terugkijken: webinar Aanbesteden en beheren met IFD

Maand van de IFD

Op 15 april 2021 vond het tweede webinar uit de Maand van de IFD (Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen) plaats. Na het webinar ontwerpen en bouwen op 8 april, kwam in dit webinar het aanbesteden en beheren aan bod.

Kijk het webinar onderaan deze pagina terug. 

Sprekers

Tino van der Giesen
Tino van der Giesen
Provincie Noord-Holland
Projectmanager
Rens Blommaert
Rens Blommaert
Gemeente Haarlem
Technisch coördinator beheer en beleid Havendienst
Pjotr Mak
Pjotr Mak
VolkerWessels
Manager Volker Engineering Structures (VES)

Samenvatting

Tino van der Giesen (provincie Noord-Holland) en Rens Blommaert (gemeente Haarlem) trapten af vanuit hun opdrachtgeversrol over hoe het beheer en onderhoud met IFD in een project vorm krijgt. Met de NTA-standaard hebben we een belangrijk instrument in handen om het demontabele en flexibele bouwen in onze projecten echt vorm te gaan geven. En daarmee dus ook om innovatiever en duurzamer te bouwen en de grote Vervangings- en Renovatieopgave het hoofd te bieden. Om die verandering te kunnen bewerkstelligen, moeten we wel in staat zijn om onze oude manieren van werken, dingen die we al heel lang op dezelfde manier doen, los te laten. 

Succesvolle aanpak kopiëren

Pjotr Mak van Volker Wessels bevestigde dit beeld. Vanuit zijn rol bij het opstellen van de NTA en zijn dagelijkse praktijk ziet hij dat zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers veel vruchten kunnen plukken van IFD bouwen. Denk aan levensduurverlenging van bruggen, maatschappelijke kosten en klimaatdoelstellingen. Het doel is om een succesvolle aanpak van de ene brug makkelijker te kunnen kopiëren naar de aanpak van een andere brug. Daarvoor is het belangrijk dat we nauwer met elkaar gaan samenwerken als het gaat om bijvoorbeeld (uniformer) uitvragen, verminderen van hinder en trainen van medewerkers. 

Opmaat naar symposium 22 april

De paneldiscussie die volgde leverde waardevolle input. Deelnemers stelden kritische vragen. Dit nemen we allemaal mee in het symposium Klaar voor de Toekomst met IFD op 22 april en in de IFD-nieuwsbrief. Meld je snel aan als je dat nog niet had gedaan!

Kijk het webinar terug (1 uur en 15 min)

Organisatoren

Platform WOW
IFD in de GWW
Kennisplatform CROW
De Bouwcampus
De Bouwagenda
Platform Bruggen
Provincie Noord-Holland
Maand van de IFD in de GWW
Terugkijken: Webinar Ontwerpen en bouwen met IFD