Terugkijken - Kennissessie over de Groenketen

Terugblik

Op donderdag 5 november organiseerden we samen met de BouwCirculair een online kennisuitwisseling over ‘de groenketen’. In deze online sessie stond de aftrap van ketensamenwerking in de groensector centraal.

Onderaan deze pagina kun je de sessie terug kijken.

Sluit jij je aan bij de Groenketen?

De Groenketen is een ketensamenwerking in de Groensector die gericht is op meer circulariteit en minder CO2-uitstoot. Bouwcirculair is bezig deze op te richten om zo bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Daarvoor zijn samenwerkingspartners nodig over de volle breedte van de Groensector: van opdrachtgevers, groenbeheerders - en aannemers en van landschapsarchitecten tot afvalverwerkers.

In de Groenketen wordt met elkaar besproken (structureel en over een langere periode) op welke wijze en met welke instrumenten we die milieueffecten kunnen realiseren. De doelstellingen van 2030 en 2050 liggen nog ver voor ons. We moeten er echter vandaag al mee aan de slag om de ze te realiseren.

In het ketenoverleg maken we met elkaar zichtbaar bij welke onderdelen van de keten, bij welke schakels van vraag en aanbod de mogelijkheden liggen. Op basis van dat inzicht worden concrete stappen gezet zodat een structurele en substantiële bijdrage kan worden geleverd aan het circulair maken van de gehele Groenketen. We gaan het doen dus!

Meer weten? Of een vraag stellen? Kijk verder op de Groenketen pagina van Bouwcirculair.

Sprekers

Peter van Kessel
Peter van Kessel
Van Berkel groep
Bedrijfsleider
Job Wittens
Job Wittens
Peppelhout
Eigenaar
Peter van Kemenade
Peter van Kemenade
Attender Groen
Directeur
Olga van de Veer
Olga van de Veer
Provincie Gelderland
Assetmanager
Daaf de Kok
Daaf de Kok
BouwCirculair
Ketenregisseur
Bas Doms
Bas Doms
Plein B
Adviseur contracteren en aanbesteden

Kijk de online kennissessie terug, duur 58 minuten

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Bouwcirculair