Terugblik Sprong vooruit in gladheidsbestrijding

Introductie

Gladheidsbestrijding zelf doen of uitbesteden? Het antwoord lijkt te zijn, ‘allebei’, althans zo leek het tijdens de online bijeenkomst een sprong vooruit in gladheidsbestrijding op donderdag 17 september.

Gesprekspartners

Rini Donker
Rini Donker
Rijkswaterstaat
Senior adviseur gladheidsbestrijding
Alex van den Hoek
Alex van den Hoek
Rijkswaterstaat
Senior Adviseur Gladheidsystemen
Harold van Os
Harold van Os
Rijkswaterstaat
Adviseur gladheidsbestrijding voor oa automatisch strooien en Strooi Management Systeem

Highlights

Wegbeheerders door heel het land vanuit gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en zelfs een havenbedrijf gingen in gesprek over hun vak en de toekomst van gladheidsbestrijding. 

Er werden sessies gegeven over onder meer regionaal/lokaal organiseren (Jan van der Beek, Provincie Gelderland), landelijk organiseren (Rini Donker, Rijkswaterstaat), de toekomst van gladheidsbestrijding (Alex van den Hoek, Rijkswaterstaat) en de investering en opbrengsten van automatisch strooien (Harold van Os, Rijkswaterstaat). 

Achteraf werd er virtueel doorgeborreld over de mogelijkheden om als wegbeheerders meer samen te werken in de toekomst en hoe we met de nieuwe technologie aan de slag kunnen. 

De consensus lijkt te zijn: we lopen redelijk voorop in Nederland, maar we kunnen meer samen doen en er gaat een hoop veranderen in de toekomst met de digitalisering van gladheidsbestrijding. 

Resultaat? Er zijn heel veel mensen met elkaar verbonden in de roep om een aantal onderwerpen waar samen optrekken een must is. Dat gaan we organiseren. 

Verder praten? Neem contact op met de sprekers!

Organisatoren

Platform WOW
Provincie Gelderland
Rijkswaterstaat