Kijk het open college Minder Hinder bij werkzaamheden in de reeks Smart Mobility terug

Lengte: twee uur

Experts: Jasper de Vries van XTNT en Erik Wegh (gespreksleider)

Inhoud: op vrijdag 3 juli gaf Jasper de Vries van XTNT een open college over minder hinder bij wegwerkzaamheden. Werkzaamheden op ons wegennet zijn onvermijdelijk. En daarmee ook de bijkomende hinder voor het verkeer. Hoe kunnen we deze hinder zoveel mogelijk minimaliseren? En welke innovatieve maatregelen zijn er voorhanden? Kijk de online sessie terug om erachter te komen.

Hinder bij werkzaamheden minimaliseren met innovatieve maatregelen

Jasper de VriesJasper de Vries is adviseur Smart Mobility en Minder Hinder bij XTNT en daarnaast ook onderdeel van de directie van het bedrijf. Hij werkt al zo’n tien jaar aan innovatieve maatregelen bij toonaangevende Minder Hinder projecten. Denk aan:

  • de wegverbreding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA), waarbij voor het eerst met marktpartijen werd samengewerkt in het kader van de reisinformatie.
  • de Renovatie Velsertunnel, waarbij een eigen innovatieve kaart met routes en reistijden is ontwikkeld.
  • De Nieuwe N200 met een eigen portal met onder andere een Google Maps actueel en live camerabeelden van de verkeerssituatie.

In het open college komen benaderingen, tools en innovaties aan de orde die bijdragen aan het verminderen van hinder. De tijdlijn van de afgelopen tien jaar staat centraal, waardoor je de (praktijk)ervaring eigenlijk direct kan toepassen in je werk.

Je mag dit open college niet missen als...

  • je geïnteresseerd bent in of zelf werkt aan Minder Hinder projecten in de stad, regionale verbinding óf op de snelweg
  • je de do’s en don’ts van het toepassen van Smart Mobility maatregelen wilt horen.

Over XTNT

In 25 jaar groeide XTNT van startup met een nieuwe kijk op verkeerskunde naar een gevestigde naam in de mobiliteitswereld. Ontdekken van mogelijkheden, in beweging zijn en mensen in beweging brengen is wat XTNT drijft. Meer over XTNT

Alle colleges op een rij 

In 2019-2020 organiseerde Platform WOW samen met Provincie Overijssel een reeks open colleges Smart Mobility, in het kader van het opleidingsprogramma Slimme en Groene Mobiliteit. Wegens grote interesse bieden we een vervolg, maar nu online, aan in de periode van 15 mei tot en met 3 juli 2020. Het totaaloverzicht van alle komende colleges vind je in dit nieuwsbericht. 

Terugkijken college Smart Mobility - Investeringstijdslijn voor verkeersmanagement assets
Terugkijken college Smart Mobility - Aanpassen fysieke infrastructuur voor slimme auto’s
Terugkijken college Smart Mobility - Zero-emissie OV en Smart Mobility, mogelijke oplossingen na corona
Terugkijken college Smart mobility in een wereld die op zijn kop staat
Kijk het online open college over de Digitaliseringsopgave Mobiliteitsdata terug
Terugkijken: open college Talking Traffic