Renovatie Griffiersveld in Apeldoorn met aandacht voor materiaalkringlopen

Bij het renoveren van een straat in Apeldoorn is ervaring opgedaan met het sluiten van materiaalkringlopen.

Projectbeschrijving

Apeldoorn is één van de Europese gemeenten die meedoen aan het Europese H2020 CityLoops project, waarin gemeenten hun materiaalkringlopen proberen te sluiten. De gemeente Apeldoorn probeert zowel aan de kant van de biologische materialen als aan de kant van de technische materialen een slag te maken. Bij het renoveren van de straat Griffiersveld in de woonwijk De Maten zijn hiermee ervaringen opgedaan. Van het opzetten van een materiaalpaspoort, tot aan het openen van een materiaaldepot, van het scannen van de weg tot aan het informeren en laten participeren van bewoners.

Projectdetails

Regio: gemeente Apeldoorn (Gelderland)

Samenwerkingspartners: gemeente Apeldoorn, Hogeschool Saxion, Cityloops

Relevant voor: gemeenten

Contactpersoon

Sonja Dijkman-Elskamp

Gemeente Apeldoorn

Directievoerder

Bekijk meer inspiratieprojecten