Kijkje in de keuken bij WaterCampus in het kader van de Meeloopdagen

Verslag in het kader van de Meeloopdagen 2023

Op 31 oktober organiseerde Ronald Wielinga van de WaterCampus in het kader van de Meeloopdagen 2023 een werkbezoek voor weg- en waterbeheerders uit het hele land. Verschillende collega's van Waterschap Rivierenland, Wetterskip Fryslân, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Rijkswaterstaat kwamen op bezoek.

Op het programma stond:

  • Ontvangst & kennismaken
  • Introductie WaterCampus & Wetsus door Johannes Boonstra, managing director Wetsus
  • Introductie Water Alliance door Hein Molenkamp, directeur Water Alliance
  • Introductie CEW door Jeroen Rijnhart, directeur CEW
  • Introductie CIV-water door Pieter Hoekstra, projectmanager CIV-Water
  • Tour Water Applicatie Centrum door Koos Oosterhaven, directeur WAC
  • Lunch
  • Ondernemerschapsontwikkeling door Ronald Wielinga, directeur ondernemerschap WaterCampus
  • Tour Wetsus Lab door Sanjay Pal, Post Doctoral Researcher Wetsus
  • 1:1 meetings

Reacties van deelnemers

Jaap Cremer, hydroloog Waterschap Rivierenland: "Een hele leuke inkijk in de bezigheden van de WaterCampus. Goed voorbereid met presentaties en rondleidingen. Vooraf had ik van de WaterCampus geen duidelijk beeld gevormd, en weet nu dat de WaterCampus zich met name bezighoudt met watertechnologie (en minder met waterkwantiteit). Daardoor heeft het minder raakvlak met mijn werkzaamheden, maar zeker niet nul. Hartelijk dank!"

Swaentsje Beima van Wetterskip Fryslân: "Het was erg interessant om te horen en te zien welke onderzoeken er op de Watercampus gedaan worden. Daarnaast was het leerzaam om te horen wat de Watercampus kan betekenen in het kader van samenwerking en hoe de werkwijze van de verschillende organisaties binnen de Watercampus is. Al met al een inspirerende en gezellige dag die goed geregeld was en waarbij er leuke nieuwe contacten opgedaan zijn."

Charlotte Casey-Haden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: "Het was heel interessant! Ik heb de rondleiding van de labs het leuk gevonden, in het bijzonder over bio plastics. Leuk om te zien dat er zoveel studies zijn in het kader van duurzaamheid."

Groep mensen in een installatiekamer
Groep mensen in een installatiekamer