Marget de Haas van Waterschap Rivierenland loopt dag mee bij Rijkswaterstaat

Verslag in het kader van de Meeloopdagen 2023

Op 31 oktober liep Marget de Haas van Waterschap Rivierenland een dag mee bij Rijkswaterstaat in het kader van de Meeloopdagen 2023. Marget is projectmedewerker IPA 2.0, wat staat voor Programma Informatisering Project Automatisering. Dit is een programma met in de toekomst vele projecten die alle rioolwaterzuiveringen en gemalen voor het licht gaan houden m.b.t. aanpassingen op automatiserings- en informatiseringsgebied. Marget gaat zich vooral bezighouden met de inkoop, contracten, planningen en projectbeheersing. Hieronder haar ervaring.

"Begin oktober 2023 ben ik gestart in een nieuwe functie als projectmedewerker bij Programma iPA 2.0. Dit betekent dat ik nieuwe taken krijg waarin ik mezelf nog verder in wil ontwikkelen. Daarom leek het mij leuk om eens een dagje mee te lopen in het kader van Platform WOW en heb mij hiervoor opgegeven. Een mooie kans voor mij om eens tips te vragen met betrekking tot projectbeheersing (financiƫn en planningen etcetera), inkoop en contracten.

Marget de HaasNa enige tijd kreeg ik een reactie van Rianne Croes, Communicatieadviseur Platform WOW. Zij had iemand voor mij gevonden die het leuk vond om mij te begeleiden: Lilian Pol-Gorissen bij Rijkswaterstaat (RWS) Utrecht. Lilian is Adviseur Projectbeheersing en onder andere actief bij het project Renovatie Eerste Heinenoordtunnel en A27 Houten-Hooipolder. Dit zijn twee grote landelijke projecten waar veel geld mee gemoeid is. Ik heb Lilian gebeld en we hadden al snel een datum geprikt. Op dinsdag 31 oktober werd ik op het kantoor van RWS ontvangen door haar. Het was een leuke dag met veel overlegmomenten. Het laatste half uur spraken we Jelle Quick van Inkoop, die mij ook nog wat tips gaf en bij vragen mag ik ze beiden altijd benaderen, dus dat is ook weer fijn.

Veel vakjargon en afkortingen herkende ik, maar heb ook een aantal zaken voor mezelf opgeschreven en nagevraagd.

De vestiging van RWS in Utrecht is supergroot en hoog met maar liefst 22 verdiepingen met een ongelooflijk mooi uitzicht over het gebied. En wat zaten er veel mensen in het bedrijfsrestaurant, ongelofelijk!"