Maak kennis met Marc van der Vinden, programmasecretaris WOW

Marc van der Vinden is sinds mei dit jaar aan de slag als programmasecretaris van Platform WOW. Hoog tijd om nader kennis met hem te maken. Wat is zijn eerste indruk van het platform en waar houdt hij zich momenteel mee bezig? 

Marc, kun je meer vertellen over jezelf en wat jouw werk als programmasecretaris behelst?

"Ik woon in Nijmegen en werk als business consultant bij Salvéos Consulting. Momenteel ben ik op interimbasis de programmasecretaris bij Platform WOW. Als programmasecretaris zorg ik in grote lijnen voor uitbreiding van het netwerk en het realiseren van de juiste condities voor optimale samenwerking. Ik voer (samen met de programmamanager) netwerkgesprekken om de meerwaarde van samenwerken te ontdekken en de relatie te onderhouden. Ook ben ik als secretaris het aangespreekpunt voor een deel van onze activiteiten."

Kun je een aantal concrete dingen noemen waar je je nu mee bezig houdt?

"De organisatie van de Meeloopdagen en de landelijke WOW-dag tijdens de Week van de WOW-factor (30 oktober tot en met 3 november) nemen op dit moment de meeste tijd in beslag. Daarnaast werk ik samen met Platform Bruggen aan een online magazine om de resultaten van de werkgroep De Club van 25 in kaart te brengen. We hopen hiermee andere beheerders te inspireren en te helpen om meer grip op hun areaal te krijgen. En wat heel gaaf is, we besloten niet zo lang geleden een toffe zomerprogrammering op poten te zetten: de WOW Zomerscholen 'Buiten gebeurt het!'. Mocht je nog een interessant project hebben waar een groep beheerders kan komen kijken en elkaar kan ontmoeten, laat het mij vooral weten."

Wat is je eerste indruk van WOW? 

"Ik merk dat Platform WOW een club is die zich met veel verschillende onderwerpen in de infrasector bezig houdt. Het is een echte netwerkorganisatie die beheerders van allerlei organisaties probeert te verbinden middels online en offline activiteiten en ontmoetingen. Als programmateam zijn we veel bezig met het regelen en organiseren van deze activiteiten, maar ook met het onderhouden van het netwerk."

Waar krijg jij energie van als het gaat om werken bij WOW?

"Ik krijg vooral energie van de spilfunctie die je bekleedt bij WOW: je bent een spil in zowel het team als in het netwerk. Dit is een rol die ik bij mijn vorige opdrachten ook heb gehad. Ik vind het leuk om snel te schakelen met allerlei mensen en dit komt zeker terug bij het organiseren van de WOW-activiteiten. Daarnaast vind ik het gaaf om mee te denken over de strategie van WOW en om samen met het team op een projectmatige manier te werken."

Wat is in jouw ogen de grootste uitdaging van WOW?

"In mijn ogen is de grootste uitdaging van WOW het faciliteren van kennisdeling in deze sector en daarmee specifiek gericht op de toekomst. In de toekomst gaan veel ervaren beheerders met pensioen. De sector moet ervoor zorgen dat deze kennis niet verdwijnt. Zeker als je kijkt naar de grote instandhouding-opgave van de komende jaren, waar we als Nederland voor staan. Mijn persoonlijke uitdaging is het ontdekken van deze sector: welke vraagstukken zijn er, wie heeft welke rol, hoe krijg je beweging en verandering in de mens en het werk. En hoe blijven wij als programmateam zorgen voor relevante onderwerpen en succesvolle activiteiten in een continu veranderende wereld."

Neem contact op met Marc

Marc van der Vinden
Marc van der Vinden
Platform WOW
Wnd. projectsecretaris en projectleider