Vacature: Programmasecretaris WOW

In ons land kruisen water, wegen én vaarwegen elkaar continu. De beheerders ervan, Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, gemeenten, drinkwater- en havenbedrijven komen elkaar overal tegen én hebben vaak te maken met dezelfde vraagstukken en uitdagingen. Platform WOW maakt dat zij samenwerken en gebruik maken van elkaars expertise. Als programmasecretaris zorg jij voor uitbreiding van het netwerk. En realiseer je de juiste condities voor optimale onderlinge samenwerking.

Bekijk de vacature

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Kort samengevat heb je twee kerntaken. Allereerst de continue groei van het netwerk Platform WOW, dat momenteel bestaat uit duizenden slimme professionals binnen de weg- en waterbouw. Jij houdt dit netwerk in beweging door steeds weer op zoek te gaan naar de key spelers. Zo onderzoek je welke partijen bij welk thema een rol spelen of zouden kunnen spelen. Denk aan de enorme vervangingsopgave van onze bruggen of het circulair werken. Je gaat netwerkgesprekken aan en vindt de partijen die duidelijk de meerwaarde van samenwerken en dus van WOW snappen. Zo positioneer je het platform.

Daarnaast creëer je de ideale voedingsbodem voor ontmoeting en verbinding. Jouw doel? Zorgen dat WOW de springplank is voor concrete samenwerking. Je helpt betrokken professionals en organisaties bij het formuleren van de spelregels, bijvoorbeeld over de balans in wat iedereen komt halen en brengen. Ook voer je administratieve werkzaamheden uit, bijvoorbeeld rondom het gezamenlijk inkopen. Daarnaast denk je mee over de juiste vorm van ontmoeten, van regionale kennisuitwisseling tussen drie waterschappen tot een landelijk event voor asset managers binnen de overheid. Steeds weer richt jij je op het faciliteren van de condities die nodig zijn om tot resultaat te komen.

Je organiseert van tijd tot tijd reflectie op de samenwerking en activiteiten. Hoe waardeert men de resultaten en samenwerking? Wat leren we van de ervaringen tot nu toe? Je ondersteunt de programmamanager en de betrokken partners bij het bepalen en uitzetten van het koers van WOW.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Bijdragen aan een heldere netwerkstructuur waar iedereen de toegevoegde waarde ervan inziet; daarvan krijg jij energie. Je bouwt hierbij verder op de out line die al staat. Hierbij werk je nauw samen met de programmamanager en collega’s van het programmabureau. Samen met hen en het WOW-bestuur werk jij aan een optimaal netwerk. Dat je daarbij soms twee stappen vooruit zet en weer eentje terug, is voor jou geen probleem. Pionieren richting een mooi gezamenlijk resultaat; dat is jouw motto.

Wat wij aan jou waarderen

Een verbinder pur sang; dat ben jij. Met je goede voelsprieten in de wereld van de weg- en waterbouw vind je steeds weer de juiste mensen. Afwijken van de gebaande paden? Met een innovatief idee komen om het Platform nog beter te positioneren? Jij doet én durft het. Want je bent doortastend, durft keuzes te maken en te prioriteren. Binnen het WOW-netwerk voel je goed de onderliggende krachtenvelden en gevoeligheden aan. Je strijkt plooien glad, vindt de gedeelde belangen en krijgt de handen op elkaar voor toekomstbestendige plannen. Je bent mens- en taakgericht, en je creëert ruimte terwijl je tegelijkertijd grenzen aangeeft. Bovendien werk je kostenbewust en transparant.

Meer weten?

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Je kunt reageren tot 29 maart 2022. Wil je eerst meer weten over Platform WOW of de functie, dan kun je contact opnemen met Dorien ten Have, voormalig programmamanager Platform WOW via 06-10112403.