Interview met Young Professional Stefan Hoks

Projectadviseur Verkeer & Vervoer bij Gemeente Midden-Drenthe

#Blikseminterview

Stefan Hoks is Projectadviseur Verkeer & Vervoer bij Gemeente Midden-Drenthe. Op 30 oktober had hij een bijzonder plekje bij het Young Professionals Kennisfestival: naast de dagvoorzitter in de studio! Hoog tijd om kennis te maken in dit blikseminterview.

1. Wat doe je voor werk?

Ik ben vanuit het Bureau Voor Noordelijke Gemeentes gedetacheerd bij de gemeente Midden-Drenthe. Op de afdeling Ruimtelijk Beleid en Projecten houd ik me bezig met verkeerszaken: van aanleg wegvoorzieningen, tot het plaatsen van laadpalen en het opstellen van een nieuw fietsplan. Dit doe ik vanuit mijn passie voor vervoer. Zeilen, Flight Simulator, Train Simulator of wielrennen: ik vind alles leuk!

2. Wat is jouw ambitie voor onze sector en voor jezelf?

Als ik me bemoei met de toekomst: hoe houden we ons huidige vervoersproduct aantrekkelijk genoeg om te concurreren met de auto?

Zelf wil ik vooral op het vlak van duurzaam vervoer groeien, specifiek de fiets en het OV. Ik wil meewerken aan een veilig, duurzaam en efficiënt vervoersproduct, waarbij keuzemogelijkheden te over zijn en comfort en snelheid hoog in het vaandel staan! Ik zie mijzelf over 10 jaar wel werken bij het OV-Bureau Groningen Drenthe. Iets in de functie van een vervoerskundige of een vervoerontwikkelaar.

3. Waarom heb je je ingeschreven voor het Kennisfestival?

Als Young Professional heb je ideeën genoeg. Gemeenten staan te springen om die innovatiekracht, "maar alleen als het niet te veel kost". Daar loop ik vaak tegenaan. Daarnaast merk ik dat onze generatie een stuk vrijer is. Alles kan en alles mag, er is veel persoonlijke aandacht en je tutoyeert meteen de wethouder (oeps). Dat botst soms met de normen en waarden van de generatie voor ons. Ik herkende me meteen in de uitnodiging van het Kennisfestival, daarom heb ik mij ingeschreven!