Soms mag je best een beetje gek doen - nieuwsbrief juli

Abe Vleeming, werkzaam bij de provincie Utrecht, won in 2017 met zijn team ‘Van Wegbeheerder naar Mobiliteitsbeheerder’ de Young Professional Challenge. Dit jaar werkt hij mee aan ons vernieuwde concept: het Young Professionals kennisfestival op 20 september. Wat heeft de challenge in 2017 Abe opgeleverd en hoe ziet hij het komende event voor zich? 

Abe, was het de moeite waard om mee te doen aan de challenge in 2017?

“Zeker. De challenge kwam op mijn pad toen ik nog een traineeship deed. In die periode investeerde ik extra veel tijd in het ontmoeten van anderen en dit was ook een mooie gelegenheid om ergens een frisse blik op te werpen. Ik leerde onder andere in een kort tijdsbestek een vraagstuk op te lossen met mensen die ik net had ontmoet. Ook werd een hele dag van die week besteed aan het geven en oefenen van onze pitch. Dat konden we de volgende dag gelijk toepassen toen we op het grote podium bij de landelijke WOW-dag stonden!”

Zo! Dus je kan wel zeggen dat deelname aan de challenge waardevol was?

“Waardevol is het gebleken voor het opbouwen van mijn netwerk. En de prijs (opleidingsbudget) heb ik geïnvesteerd in een training ‘overtuigen, presenteren, onderhandelen en argumenteren’. Bijvoorbeeld hoe je onderhandelingstechnieken begrijpt, herkent en toe kan passen. Daar is dan alleen mijn vriendin iets minder blij mee..”

Als we vooruitkijken naar het kennisfestival van 20 september, waarom heeft deze dag meerwaarde voor de jonge professional? 

“Het is handig om een netwerk op te bouwen (en eraan te blijven werken). We werken nog wel 40, misschien zelfs 50 jaar met elkaar samen en dan ga je elkaar een keer nodig hebben. Denk maar aan de transities van circulaire economie en de digitalisering. Dit is zo hoog-over dat we er allemaal mee te maken hebben. Elkaar in real-life ontmoeten heeft echt meerwaarde. Zo houden we de lijntjes met elkaar kort. Dus schrijf je in voor 20 september. Behoor je niet tot de ‘doelgroep’? Denk dan eens aan een jonge professional in jouw netwerk en stuur de uitnodiging door!”

Wat mag niet ontbreken op 20 september?

“Tijdens de challenge van 2017 waren er een paar creatieve begeleiders betrokken die veel energie gaven en ons uit onze comfortzone trokken. Daardoor werden we gestimuleerd om verder te komen. Soms mag je best een beetje gek doen om weer frisse energie op te wekken! Wat mij betreft zou dit wederom een goede toevoeging zijn. Speelse elementen dus. En wat ik ook hoop is het een en ander te beleven. Ik denk dan aan simulators, innovaties, speeddaten en 3D brillen.”

Wij gaan zorgen voor een mooi programma. Mis het niet en meld je nu aan voor het kennisfestival!