10 topprojecten in WOW-prijs top 10

De top 10 voor de WOW-prijs 2019 is bekend! Van de 37 prachtige projecten die we hebben binnengekregen, zijn er 10 uitgekozen die doorgaan naar de volgende ronde: het pitchen voor de jury.

WOW-prijs organisator Ronald Wielinga: 'Het was een groot plezier om de 37 aangemelde projecten door te nemen. De professionaliteit en het enthousiasme straalde er bij elke inschrijving van af. Het was niet eenvoudig om deze top 10 samen te stellen, maar ik denk dat we een mooie selectie hebben voor de volgende ronde. Ik ben heel benieuwd naar de pitches!'

De top 10 in alfabetische volgorde

Op de WOW-prijs pagina vind je meer informatie over deze projecten. 

  1. Bruggen bouwen volgens IFD-principes slim, duurzaam én futureproof
  2. Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl, een dijk van een samenwerking
  3. Droge voeten doolhof
  4. Hinder beperken met innovatieve tools en sociale media tijdens werkzaamheden De Nieuwe N200
  5. Integraal Ruimtelijk Programma Durgerdam (IRP Durgerdam)
  6. Optimalisatie Afvalwater Systeem De Groote Lucht (OAS DGL)
  7. Praktijkproef Amsterdam doet grootschalige praktijktesten gericht op integratie van innovatieve systemen in de auto en op de weg voor veiliger, schoner en efficiënter verkeer
  8. RiverGuide en RiverGuide Recreant applicaties
  9. Samenwerking Crisisexpertise Waterkeringen
  10. Zandige dijkversterking Prins Hendrikdijk Texel - Prins Hendrikzanddijk Texel

De komende weken gaan we aan de slag met het WOW-prijsvraagrapport. Daarin worden deze, maar ook alle andere inschrijvingen voor de WOW-prijs 2019 beschreven, inclusief contactgegevens. Zo kan ook de rest van Nederland leren van de do's en don'ts van deze innovatieve manieren van aanpakken en liggen er wellicht nieuwe samenwerkingen in het verschiet. 

Hoe nu verder?

Op 21 juni gaat de top 10 pitchen voor de jury. Daar wordt een top 3 uitgekozen, die gaan strijden om de publieksprijs en de juryprijs. Na 24 juni worden deze projecten bekend en kun je gaan stemmen. Tijdens de landelijke WOW-dag op 19 september worden de winnaars van de juryprijs (10.000 euro) en de publieksprijs (5.000 euro) bekend gemaakt. Dit kan hetzelfde project zijn. Superspannend!