Van YP Challenge naar klimaatbestendige ruimtelijke inrichting

In 2017 was Jessica van Grootveld, projectleider bij Vinu, een van de winnaars van de YP Challenge. De winnaars kwamen met een mooi plan voor een autovrije toekomst (of toch minstens een autovrije wijk). Jessica won hiermee 1500 euro opleidingsbudget waarmee ze een cursus Klimaatbestendige Ruimtelijke Inrichting is gaan volgen.

Voor Vinu zette ze kort de vijf belangrijkste leerpunten uit die cursus op een rij: 'Hoe dan? Vijf noties uit de cursus klimaatbestendige ruimtelijke inrichting'.

Wat is de Young Professional Challenge?

Afgelopen jaren kon je in een week met een groep Young Professionals samen optrekken, kennis delen, workshops volgen en je laten uitdagen door een Challenge. Bij de Challenge bedenk je met een team van mensen een oplossing voor een probleem.

Dit is de pitch van Jessica (in de rode jurk) en haar team: 

Hier kun je de andere challenges van de afgelopen jaren vinden.

Wil je zelf ook een keer meedoen aan de challenge? We zijn al weer hard aan het nadenken over hoe, wat en waar. Als je zorgt dat je lid bent van de Young Professionals (gratis!) dan hoor je er zeker meer over!