Inhoud van het college
Let op: dit open college is omgezet naar een fysieke bijeenkomst. Mail naar erik.wegh@ewegh.nl als je erbij wilt zijn.
Dit college biedt een diepgaande inkijk in de wereld van waterstof en de rol ervan in de energietransitie. Via vooraf opgenomen reportages en interviews laten we zien hoe verschillende bedrijven en organisaties stappen zetten met deze veelbelovende energiebron. Daarnaast bespreken experts in een rondetafelgesprek de ontwikkelingen en uitdagingen binnen de sector.
Vervolgens is er een interactieve sessie waarin waterstof-expert Huub Sturkenboom ingaat op de gestelde vragen en verdere inzichten biedt. Dit moment biedt een uitstekende kans om nieuwe kennis op te doen en waardevolle contacten te leggen.
Aan het einde van het college ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom waterstof en de samenwerking tussen de provincie Groningen en haar partners in Noord-Nederland.
Programma
13:00 - 13:10 Inloop
13:10 - 13:15 Opening en introductie
13:15 - 14:15 Reportage over waterstofontwikkelingen, inclusief rondetafelgesprek
14:15 - 14:30 Korte pauze
14:30 - 15:00 Nazit met terugblik en vragenronde onder leiding van een waterstof-deskundige en inhoudelijk host
Over deze collegereeks
Dit college is onderdeel van het opleidingsprogramma ‘Slimme en Groene Mobiliteit Noord', waarin professionals, die nu niet werkzaam zijn binnen het werkveld van smart mobility, hiervoor worden opgeleid. Iedereen is welkom: zowel mensen die hun kennis uit de praktijk willen delen, als degenen die meer willen leren over de laatste ontwikkelingen en innovaties in slimme mobiliteit.
Enige achtergrond over het onderwerp waterstof
Noord-Nederland is de eerste erkende Hydrogen Valley van Europa, waar groene waterstof wordt geproduceerd, getransporteerd maar ook toegepast in de industrie, het vervoer en andere sectoren. De provincie Groningen zet zich actief in voor de ontwikkeling van een waterstofnetwerk. Hierbij wordt nauw samengewerkt met andere noordelijke overheden, bedrijven en kennisinstellingen. In de reportage komen verschillende organisaties aan het woord die samenwerken in deze energietransitie.
Noord-Nederland is bij uitstek geschikt voor de transitie naar waterstof. Er ligt al een gasnetwerk dat goed is aangesloten op de rest van Europa. Er is veel kennis en ervaring aanwezig in de regio.