Webinar Wat kan de infrasector leren van de grootste publieke aanbesteding van 2023?

Programmatisch werken bij Mijnbouwschade Groningen

Inhoud webinar

Voor 2,2 miljard de grootste publieke aanbesteding van 2023 in de markt zetten zonder vooraf precies te weten hoeveel woningen moeten worden aangepakt. Het Instituut Mijnbouwschade deed dit met het project Duurzaam Herstel. Programmatisch werken zorgde voor snelle actie én ruimte voor innovatie. Kan hun aanpak ook werken voor de infrasector? Tijdens het webinar op 25 oktober vertelt programmamanager Jil Ligterink over de aanbesteding en spiegelen we de aanpak van Duurzaam Herstel aan de infra opgaven. 

Hét voorbeeld voor grote bouwopgaves?

De komende jaren worden tienduizenden huizen onderzocht, hersteld en versterkt tegen nieuwe aardbevingen. Hierbij moet niet alleen snel gewerkt worden, maar er zijn ook duurzame oplossingen nodig om de huizen beter te beschermen. 

Via een concurrentiegerichte dialoog met marktpartijen wordt gewerkt aan zowel innovaties als ook een schaalbare methodiek om woningen structureel te versterken. Tijdens de aanbesteding en voorbereiding was veel aandacht voor cultuur en wijze van samenwerken, de ontwikkeling van innovaties en opschaling.

De aanpak van Mijnbouwschade in Groningen en wijze van programmatisch werken kan weleens hét voorbeeld zijn voor alle grote bouwopgaves. 

Grootste publieke aanbesteding van 2023

Vorig jaar is 2,2 miljard euro aanbesteed door Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) voor het onderzoek en herstel van woningen die schade opliepen door gaswinning. Het project ‘Duurzaam Herstel’ is de grootste publieke aanbesteding van 2023 (zie ook dit artikel in de Cobouw). 

Praktische informatie

Locatie
Microsoft Teams
Evenementdatum
25 oktober 2024
Tijd
9-10 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Iedereen met interesse is welkom om deel te nemen

Hoe groot is de opgave? Honderden woningen? Duizenden? Vijftienduizend? We moeten de opgave, hoe groot ook, met elkaar oppakken. 

Jil Ligterink, programmamanager Duurzaam Herstel bij het IMG

Spreker

Jil Ligterink

Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Programmamanager Duurzaam Herstel

Over deze webinarreeks

Wanneer men aan ‘programmatisch werken’ denkt, komen vaak thema’s als andere vormen van aanbesteden, innovatie of publiek-private samenwerking naar voren. In deze webinarreeks, ‘De organisatie klaarstomen voor programmatisch werken’, ligt de focus echter vooral op de interne ontwikkeling van de organisatie zelf. 

Het volgende webinar in deze reeks is op 1 november en gaat over de programmatische werkwijze van Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Har Coenen (manager afdeling Projectmanagement) licht toe hoe WBL tot deze aanpak is gekomen en hoe dit heeft geresulteerd in een vernieuwende manier van aanbesteden.

Webinar Programmatisch werken bij Waterschapsbedrijf Limburg