Infra Dialoog: Techniek alleen is niet genoeg

De infra-opgaven: wat vraagt dat van onszelf?

Introductie

Op donderdag 27 juni organiseren we de volgende Infra Dialoog met de prikkelende titel: techniek alleen is niet genoeg. We merken bij de infradialogen een grote interesse voor technologische oplossingen, zoals nieuwe materialen, rekentools en elektrificatie als antwoord op transitie-vraagstukken in de infra. Maar is dat genoeg? Hoe vertaal je dat naar je eigen organisatie en wat is daar dan voor nodig? Wat betekent dat voor de samenwerking, verbinding en versnelling zowel intern als met partners in de keten? 

De inleiders

De inleiders van deze editie denkt dat techniek alleen niet genoeg is en hebben een heel andere invalshoek:

  • Jan Jorrit Hasselaar is econoom én theoloog bij de VU in Amsterdam, een vrijdenker puur sang. Hij benadert de transitie-opgave zowel vanuit de economie als ook vanuit religie. Hij schreef de boeken 'Climate change, radical uncertainty and hope' en 'Water in times of climate change'. Jan Jorrit pleit voor het oplossen van klimaat- en transitievraagstukken door in gesprek te gaan vanuit onze waarden naast het inzetten op technologische oplossingen.

  • Vinus van der Veekens van Gebr. Van der Veekens. Vinus: "Hoe spannend en opwindend de mogelijkheden van transities zijn, het maakt mij niet gek. Ik raak niet weg bij mijn gevoel, verlies niet het contact met mijzelf, jullie, de natuur en de aarde. Ik durf afscheid te nemen van wat ik al ken zonder dit te verloochenen. Er moet nog veel gebeuren in de klimaataanpak, energietransitie, sociale hervorming en de verandering in de manier hoe wij met elkaar omgaan."

  • Harry Michels, transitiemanager bij Provincie Noord-Holland

Merk jij in je werk dat je er ook niet komt met alleen een technische benadering? Gooi het eens over een andere boeg en ga deze ochtend de dialoog aan met vakgenoten. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
27 juni 2024
Tijd
08.00 - 09.15 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Infraprofessionals
Contactpersoon WOW
Paulien Roovers
Programmasecretaris

Inleiders

Jan Jorrit Hasselaar

VU Amsterdam

Econoom en theoloog

Jan Jorrit Hasselaar

Levinus van der Veekens

Gebr. Van der Veekens

Directeur

Levinus van der Veekens

Harry Michels

Provincie Noord-Holland

Transitiemanager

Harry Michels

Samenwerkingspartners