Webinar Landelijke Richtlijn Bediening Beweegbare Bruggen

Introductie

Heb je te maken met het bedienen van beweegbare bruggen? Wil je weten wat de nieuwe landelijke richtlijn beweegbare bruggen betekent voor jouw dagelijkse praktijk en hoe het je kan helpen? Doe dan mee met het webinar ‘Landelijke Richtlijn Bediening Beweegbare Bruggen’ op dinsdag 28 mei om 12.30 uur. 

Het webinar bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Openingswoord namens de Onderzoeksraad voor Veiligheid, betrokken bij de start van de richtlijn (door Stephan Berndsen, secretaris-directeur bij de OVV)
  • De totstandkoming en het proces achter de landelijke richtlijn (door Erik Boontjes, voorzitter van de stuurgroep voor de landelijke richtlijn)
  • De zes delen van de richtlijn, wat ze voor jouw dagelijkse praktijk betekenen en de status van ieder deel (door Jouke Rypkema van Intergo en Guido te Brake van VHP)
  • Q&A 

De zes delen van de richtlijn zijn:

  1. Taakuitvoering
  2. Mens-Machine Interface (MMI)
  3. Zichtmiddelen
  4. Bediendesk
  5. Bedienruimte
  6. Competenties

Een landelijke richtlijn voor de veiligheid

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft naar aanleiding van het ongeval in Zaanstad geadviseerd een landelijk kader of richtlijn voor brugbediening te ontwikkelen, waarbij naast technische aspecten ook de menselijke factoren voldoende tot hun recht komen. Een landelijk kader helpt om de veiligheid bij beweegbare bruggen verder te vergroten, zowel voor de bedienaar als de weg- en vaarweggebruikers. Deze bijeenkomst geeft een beeld van de stand van zaken en wat deze richtlijn gaat betekenen voor het werk van het bedienen van beweegbare bruggen. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
28 mei 2024
Tijd
12.30 - 13.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Vaarwegbeheerders werkzaam bij de overheid
Contactpersoon WOW
Bart Hansma
Dagvoorzitter en verbinder

Sprekers

Erik Boontjes

Waternet

Nautisch adviseur

Jouke Rypkema

INTERGO

Human centred design | traffic and infrastructure

Guido te Brake

vhp human performance

Stephan Berndsen

Onderzoeksraad voor Veiligheid

Secretaris directeur / onderzoeksmanager

Symposium Brugbediening in de Toekomst

Tijdens het webinar hoor je ook meer over het symposium over de bedienplek van de toekomst (27 september 09.30 tot 13.30 uur in Utrecht). Hier gaan we, naast de landelijke richtlijn, ook in op innovaties op de bedienplek. Wat moet er nog meer worden behandeld tijdens het symposium? Je krijgt tijdens het webinar op 28 mei de gelegenheid om suggesties te doen.