Infra Lunchlezing: Handboek Hout in de GWW

Introductie

Op woensdag 6 maart organiseren Platform WOW, Platform Bruggen en De Bouwcampus de tweede Infra Lunchlezing, een vervolg op de reeks lunchlezingen Bruggen. Deze editie gaat over het Handboek Hout in de GWW dat in 2022 werd gepubliceerd. 

Programma

  • Eric de Munck (Centrum Hout) geeft een presentatie over het nieuwe handboek ‘Hout in de GWW’ hierin wordt ingegaan op de uitgebreide toepassingsmogelijkheden van hout in civiele constructies. Hout heeft unieke eigenschappen die helpen de GWW te verduurzamen en circulair en klimaatneutraal te maken en is een adequaat antwoord op de verwachte grondstof schaarste. Ook komen kostenaspecten en het beheer en onderhoud van houten constructies aan de orde.
  • John Broeke (Gemeente Oosterhout) vertelt hoe zij in bouwteamverband bezig zijn met een nieuwe brug, conform de nieuwe CUR213 die uit het handboek komt.
  • Ruimte voor vragen

Op donderdag 29 februari organiseren we ook een online Infra Dialoog over het gebruik van hout. Deze bijeenkomst geeft je de gelegenheid met de experts en vakgenoten uit de sector in gesprek te gaan over de kansen van hout. Ook de infra TransitieMotor van woensdag 20 maart zal in het teken staan van hout in de GWW. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
6 maart 2024
Tijd
12.30 - 13.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Infraprofessionals
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Eric de Munck

Centrum Hout

Sr adviseur milieu en duurzame innovatie

John Broeke

Gemeente Oosterhout

Objectbeheerder Wegen en Civieltechnische kunstwerken

Samenwerkingspartners