Infra Dialoog: ProCarement

Introductie

Op donderdag 28 september organiseren we voor het eerst de Infradialoog. De Infradialogen zijn een vervolg op de Brugdialogen. Tijdens deze Infra Dialoog gaan we in op de problematiek rondom aanbestedingen. Twee inleiders zoomen in op de gevolgen van een tekort aan mensen. Kijkend naar het huidige systeem, hoe kunnen we binnen de bestaande regels meer dan we denken? In gesprek verkennen we samen de oplossingen. Doe je mee? Schrijf je dan in voor komende dialoog en reserveer alvast iedere laatste donderdag van de maand dit tijdstip voor de Infra Dialogen (m.u.v. december). 

De tijd van overvloed is voorbij

We zijn de afgelopen jaren verwend. Er was geen schaarste aan energie. Tot de gaskraan dicht ging en olie te duur werd. We gebruiken spullen en materialen alsof ze onbeperkt leverbaar zijn. En we besteden aan alsof er overvloed aan kennis, kunde, tijd én mensen is. Onze huidige regels en procedures zijn bedacht en ontwikkeld in een tijd van overvloed. We nemen ze nu mee in tijden van schaarste. Ieder jaar sluiten we op 1 januari een voetbalstadion aan hoogopgeleide deskundigen en ervaren mensen op om aan aanbestedingen te werken. Onze huidige manier van aanbesteden kost tijd, geld én mensen. En dat moet anders. We gooien het kind echter niet met het badwater weg: de regels en procedures zijn prima. Maar we willen nadenken over de oorspronkelijke bedoeling van de regels en hoe we ze slimmer kunnen inzetten.

Inleiders van deze editie

De volgende twee vakgenoten leiden deze Infra Dialoog in: 

  • Martijn van den Berk (WSP Nederland BV)
  • Jeroen van der Sloot (Provincie Flevoland)

Vervolgens gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Om 09.00 uur vindt de plenaire terugkoppeling plaats. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
28 september 2023
Tijd
08.00 - 09.15 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Professionals die zich bezig houden met infra in weg- en waterbeheer
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur