Kennissessie Wat kun je doen als wegbeheerder voor de logistieke sector?

Introductie

Platform WOW organiseert tijdens de Connected Transport Week een online kennissessie voor wegbeheerders om elkaar te informeren en inspireren over slimme oplossingen in de logistieke sector. Diverse gastsprekers delen op 7 juni hun ervaringen en slimmigheden. Denk aan technische ontwikkelingen (slimme verkeerslichten, bandenspanningsmeters, ANPR-camera's etc.) en het beschikbaar stellen van logistieke data-items zoals milieuzones en zero-emissie zones.  

Aanleiding voor de bijeenkomst

Er zijn tal van mogelijkheden om als wegbeheerder logistieke verkeersstromen te sturen en om de logistieke sector te faciliteren met behulp van slimme mobiliteitsdiensten. Deze mogelijkheden delen we graag met je. Ook maken we op 7 juni inzichtelijk wat het oplevert als hier gebruik van wordt gemaakt. Denk aan minder emissies, minder oponthoud en meer veiligheid.

Sprekers

  • Robbert Janssen namens ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, directie Mobiliteit en Gebieden. Robbert is projectleider op het vlak van Connected Transport en Slimme Duurzame Logistiek en Verstedelijking voor het ministerie. 
  • Wilbert van Uden, algemeen directeur Van Uden-Bekx Transport. Wilbert heeft veel ervaring met diverse Connected Transport-diensten in het voertuig en heeft een scherpe visie op de voordelen voor de chauffeur. 
  • Alex Smienk, projectleider verkeersmanagement en Smart Mobility werkzaam voor Overijssel en Vervoerregio Amsterdam.
  • En anderen.

Na deze bijeenkomst: 

  • weet je op welke manieren de logistieke sector aan de slag gaat met slimme mobiliteitsdiensten.
  • kun je als wegbeheerder aan de slag met het opstellen van beleid voor facilitering van logistieke stromen, het configureren van iVRI’s voor conditionele prioriteitsverlening en het vastleggen van logistieke data-items zoals zero-emissiezones en venstertijden.
  • ben je beter op de hoogte van de lopende programma’s en initiatieven en waar de komende periode databronnen zichtbaar worden gemaakt (NWB, NTM, NDW etc.).

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
7 juni 2023
Tijd
12.30 - 14.45 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Wegbeherende overheden
Contactpersoon
Roel Brandt
Roel Brandt
Regioadviseur Zuid-Nederland/Noordoost Nederland

Connected Transport Week

Tijdens de Connected Transport Week van 5 tot en met 8 juni 2023 laten verschillende regio’s in Nederland zien dat Connected Transport inmiddels een feit is. Denk aan informatie vanuit slimme verkeerslichten en actuele verkeersinformatie via de boordcomputer. De slotbijeenkomst van de week is op 8 juni in Amsterdam.

Sprekers

Robbert Janssen
Robbert Janssen
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Projectleider Connected Transport en Slimme Duurzame Logistiek en Verstedelijking
Alex Smienk
Alex Smienk
Provincie Overijssel
Adviseur - projectleider verkeersmanagement
Wilbert van Uden
Wilbert van Uden
Van Uden-Bekx Transport
Algemeen directeur

Organisator

Platform WOW