Inspiratiesessie Human Capital #1: Hoe vinden we nieuw menselijk kapitaal?

Introductie

Herken je dit? We vissen allemaal in dezelfde vijver als het gaat om ons menselijk kapitaal. Door vergrijzing, arbeidsmarktkrapte en een lage instroom komt de realisatie van onze maatschappelijke opgaven in de knel.

We zijn met zijn allen volop aan het zoeken naar nieuwe mensen, maar veel vacatures blijven open staan. Alleen ligt de oplossing niet in het uitgooien van meer en grotere hengels. Daarmee kapen we alleen elkaars kapitaal weg. We kunnen beter kijken naar hoe we samen de vijver kunnen vergroten.

Op dinsdag 21 maart organiseert Platform WOW samen met de Human Capital Agenda Smart Mobility een inspiratiesessie voor teammanagers en HR-professionals over hoe we onze vijver van menselijk kapitaal kunnen vergroten door anders denken en doen. Investeren in de kennis, vaardigheden en competenties van onze eigen medewerkers is stap 1 maar we kunnen ook investeren in het aantrekken van de volgende generatie en zij-instromers vanuit andere werkvelden. 

Heeft jouw organisatie te maken met personeelstekort? Stuur deze bijeenkomst dan door naar jouw collega teammanager en HR-adviseur. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
21 maart 2023
Tijd
15.00 - 16.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Teammanagers of HR-managers/adviseurs of werkzaam bij de overheid of drinkwaterbedrijf
Contactpersoon WOW
Samantha Wicht
Programmacoördinator Human Capital

Uitkomsten onderzoek smart mobility talent

In opdracht van de landelijke Human Capital Agenda Smart Mobility is eind 2022 onderzocht hoe de vijver van smart mobility talent kan worden vergroot. Hierin zijn verrassende ontdekkingen gedaan die ook breder voor de weg- en waterbeheerders zeer interessant zijn. Tijdens de inspiratiesessie worden deze uitkomsten gedeeld, zodat jij morgen aan de slag kan bij het vinden van ‘nieuw’ menselijk kapitaal in het weg-, water- en vaarwegbeheer!

Spreker

Frytskje Simonis

Ideeënwerk

Procesbegeleider

Samenwerkingspartners