Open college Smart Mobility in internationale context

Introductie

Op vrijdag 7 oktober geeft Chris de Veer van de provincie Noord-Holland een open college over Smart Mobility in internationale context. 

De Europese Unie heeft vorig jaar de Europese Strategie voor Slimme en Schone Mobiliteit vastgesteld als onderdeel van de Green Deal. Hier zijn grote ambities vastgelegd om CO2 te besparen, levens te redden en mobiliteit te digitaliseren. De impact die dit gaat hebben op het beleid van overheden zal groot zijn. Met regelgeving, standaardisatie en subsidies stuurt Europa ons naar betere mobiliteit. Maar hebben we daar dan nog invloed op? Hoe groot is die invloed en hoe beïnvloed je dan? En wat valt er te ‘halen’ in Europa? Wat moet een provincie, regio of stad daarmee?

Chris de Veer, strategisch adviseur Smart Mobility van de provincie Noord-Holland is ongeveer 10 jaar actief in internationaal verband en verwondert zich nog dagelijks. Tijdens dit college neemt hij je mee op zijn zoektocht en gaat hij in op de vragen die hierboven zijn gesteld.

Na dit college weet je in elk geval iets meer van de manier waarop Europa is georganiseerd, welke onderwerpen er een rol spelen, hoe je het Europese beleid kan beïnvloeden en wat er valt te ‘halen’ én te brengen. En je krijgt een beeld van hoe dat elders in de wereld is georganiseerd, bijvoorbeeld in Californië waar Chris mee was met een grote Nederlandse handelsmissie.

 

Praktische informatie

Locatie
Brooklyn Campus (bij DHM Infra) - Breukelen
Evenementdatum
7 oktober 2022
Tijd
13:00 - 16:00 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Wegbeheerders en iedereen met interesse in internationale samenwerkingen

Spreker

Chris de Veer
Chris de Veer
Provincie Noord-Holland
Strategisch Adviseur Smart Mobility

Samenwerkingspartners