Brugdialoog Digital Twin, wéér een tech-gedrocht of een handig hulpmiddel?

Introductie

Op donderdag 29 september voeren we de dialoog met elkaar over 'Digital twin'. Tweelingen voelen elkaars pijn, krijgen boodschappen van elkaar door en kunnen zelfs voelen wanneer de ander een ongeluk heeft gehad. Althans, volgens professor Thomas Bouchard jr. Maar is dat ook echt zo? En hoe zit dat dan met de DIGITAL twin? Wat is een digital twin eigenlijk precies? Kan een Digital Twin een rol spelen bij de instandhouding van onze kunstwerken, in de Vervangings- en Renovatie opgave waarvoor wij als Nederland staan? Hierover gaan we graag met jullie in gesprek tijdens de brugdialoog.

De inleiders zijn Bart Luiten van TNO, Joep van Leersum van IBM en Wietse Balster van gemeente Amsterdam. Zij leiden de dialoog kort in. Vervolgens gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Om 09.00 uur vindt de plenaire terugkoppeling plaats. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
29 september 2022
Tijd
08.00 - 09.15 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Deskundigen/professionals die inhoudelijk betrokken zijn bij het vraagstuk van het toekomstbestendig onderhouden en beheren van civiele kunstwerken in Nederland
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Inleiders

Bart Luiten
Bart Luiten
TNO
Project Manager Building Innovation
Wietse Balster
Wietse Balster
Gemeente Amsterdam
Productowner 3D
Joep van Leersum
Joep van Leersum
IBM
Executive partner Energy & Utilities Industry Northern Europe

Samenwerkingspartners