Uit ons netwerk: Symposium Kenniscentrum Bever

Introductie

STOWA organiseert op woensdag 6 oktober een fysieke bijeenkomst waarin je wordt meegenomen in de wereld van de bever. Voor welke uitdagingen stellen deze dieren het water(keringen)beheer? Op deze bijeenkomst wordt ook de nieuwe website van het Kenniscentrum Bever gelanceerd. Het centrum is een initiatief van STOWA, RWS, ProRail, UvW, IPO en de Zoogdiervereniging.

Praktische informatie

Locatie
Stadsherberg De Keurvorst, Marktstraat 14, Ravenstein
Evenementdatum
6 oktober 2021
Tijd
09.00 - 16.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders van water(keringen)

Over dit evenement

In de ochtend delen de sprekers hun eigen ervaringen over de bever en alles wat daarbij komt kijken. Hoe worden beverholen opgespoord? Welke positieve effecten heeft de bever? Wat zijn de uitdagingen? Welke voorspellingen kunnen we doen over de ontwikkeling van de bever in Nederland? En hoe gaan we hier tijdig op een duurzame manier op anticiperen? Om al deze kennis te delen en onze krachten te bundelen wordt de website van het Kenniscentrum Bever gelanceerd. Welke informatie is hierop te vinden en hoe kun je zelf kennis bijdragen?

Na de lunch gaan de deelnemers in groepen langs locaties in de omgeving van Ravenstein waar diverse maatregelen zijn genomen vanwege bevergraverij in de spoordijk, stadgracht en primaire waterkering.

Het is een fysieke bijeenkomst maar de bijeenkomst wordt ook opgenomen. In september wordt de verdere invulling van het programma bekend gemaakt. Het aantal deelnemers wordt naar gelang van de regels van de overheid bepaald. Je kunt wel vast aanmelden. 

Kenniscentrum Bever

Het Kenniscentrum Bever is een initiatief van STOWA, Rijkswaterstaat, ProRail, de Unie van Waterschappen, Interprovinciaal Overleg en de Zoogdiervereniging. Andere organisaties zijn natuurlijk ook welkom om hun kennis over de bever binnen het kenniscentrum te delen. Lees hier meer informatie over de oprichting van het Kenniscentrum Bever.

Organisator

STOWA