Webinar Alternatieve bronnen: voldoende zoet water voor alle gebruikers

Introductie

Tussen 21 mei en 10 december 2021 organiseren we samen met RIONED, STOWA, KNW Waternetwerk en KWR een reeks sessies over weersextremen. Op 15 oktober organiseren we het vijfde webinar in deze reeks: 'Alternatieve bronnen: voldoende zoet water voor alle gebruikers'.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
15 oktober 2021
Tijd
9.00 - 10.00 uur
Kosten
Geen
Contactpersoon
Ronald Wielinga
Ronald Wielinga
Verbinder

Over dit evenement

Klimaatverandering, het is bijna dagelijks in het nieuws. Om de effecten en consequenties van klimaatverandering te zien hoeven we helemaal niet meer ver buiten onze landsgrenzen te kijken. In Nederland is de gemiddelde temperatuur de afgelopen eeuw ongeveer 1,5 graden Celsius gestegen en steeds vaker hebben we te maken met weersextremen. Toenemende neerslag in de winter en langere periodes van warmte en droogte in de zomer. En als het dan regent, is dit steeds vaker in piekbuien. Dit heeft gevolgen voor de watersector. Het watersysteem moet zo ingericht worden dat we onder steeds extremere omstandigheden kunnen voldoen aan de verwachtingen vanuit landbouw, natuur en industrie. En niet te vergeten bewoners van stad, platteland, aan de kust of juist op de hoger gelegen zandgronden.

In een serie van 7 webinars gaan we samen op reis: van klimaatadaptatie in de stad, naar de effecten van droogte en verzilting, het vinden van alternatieve bronnen en bijvoorbeeld slimme nieuwbouw. Hierin komen zaken als belangenafweging en hoe je als waterbeheerder nu keuzes maakt aan bod.

Organisatoren

KNW Waternetwerk
RIONED
STOWA
KWR Watercycle research institute
Platform WOW
Weersextremen en de watersector
Webinar Greenfield: slimme nieuwbouw
Weersextremen en de watersector
Webinar Belangenafweging en weersextremen: hoe maak je keuzes?
Weersextremen en de watersector
Terugkijken: webinar Weer- en klimaatscenario's
Weersextremen en de watersector
Terugkijken: webinar Klimaatadaptatie in stad en dorp
Weersextremen en de watersector
Terugkijken: webinar Droogte: effecten en adaptatie – hogere zandgronden
Weersextremen en de watersector
Terugblik webinar Verzilting: effecten en adaptatie