Brugdialoog Landelijk Prognoserapport Infra

Introductie

Steeds meer bruggen, viaducten, sluizen en andere civiele kunstwerken in Nederland naderen het einde van hun technische levensduur. Een immense opgave, welke opdrachtgevers en -nemers gezamenlijk aan kunnen door hierover met elkaar in gesprek te blijven. Tijdens de maandelijkse online Brugdialogen komen vraagstukken, ideeën en oplossingen aan bod die jou en jouw collega’s in deze opgave verder kunnen brengen. Op 20 mei hebben we het met elkaar over de prognose van de totale infra-asset-opgave in Nederland.

10 mei 2021 is het ‘Prognoserapport instandhouding civiele infrastructuur vervanging en renovatie’ gepubliceerd. Dit beschrijft de omvang van de totale opgave in Nederland met daarbij de benodigde budgetten. Hierop kunnen assetbeheerders in gezamenlijkheid gefundeerde keuzes maken. Praat mee over in hoeverre jij de uitdagingen in het rapport herkent. Of en hoe een landelijke aanpak jou kan ondersteunen. Wat er in zo’n aanpak moet terug komen. En wat jou helpt in jouw opgave.

Arie Bleijenberg (TNO), Anita Baas (de Bouwagenda/RWS) en Fred Westenberg (Platform Bruggen) leiden deze maand de brugdialoog in met hun kijk op het rapport. Vervolgens gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Om 09.00 uur vindt de plenaire terugkoppeling plaats. We zien je graag verschijnen!

Schrijf je hier in

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
20 mei 2021
Tijd
8.00 - 9.15
Kosten
Geen
Doelgroep
Deskundigen die inhoudelijk betrokken zijn bij het vraagstuk van het toekomstbestendig onderhouden en beheren van civiele kunstwerken in Nederland
Contactpersoon
Jetske Eefting
Jetske Eefting
Programmasecretaris

Over het prognoserapport

Het TNO-rapport (TNO 2021 R10440A) Instandhouding civiele infrastructuur Proeve van landelijk prognoserapport vervanging en renovatie beschrijft de omvang van de totale opgave: ca 85.000 bruggen en viaducten, 130.000 kleinere kunstwerken en ruim 3000 kilometer kades en damwanden. Met een gezamenlijke vervangingswaarde van zo’n € 300 miljard.

Lees meer:

Sprekers

Anita Baas
Anita Baas
Rijkswaterstaat
Programmamanager Infra
Fred Westenberg
Fred Westenberg
Platform Bruggen
Voorzitter
Arie Bleijenberg
Arie Bleijenberg
TNO
Principal Business Developer

Organisatoren

Platform WOW
De Bouwcampus
De Bouwagenda
Platform Bruggen
Assetmanagement
Brugdialoog Innovatiegericht inkopen
Assetmanagement
Terugblik: online Brugdialoog over gebundeld aanbesteden
Assetmanagement
Terugblik: online Brugdialoog over hergebruik bruggen
Assetmanagement
Terugblik: online Brugdialoog over inspecties
V&R-opgave
Terugblik: online Brugdialoog over constructieve veiligheid
V&R-opgave
Terugblik: online Brugdialoog over areaalinformatie
V&R-opgave
Terugblik online Brugdialoog 'de driehoek kosten, kwaliteit en risico’s'
V&R-opgave
Terugblik Brugdialoog Bouwlogistiek
V&R-opgave
Terugblik Brugdialoog biobased bouwen
Assetmanagement
Terugblik: Brugdialoog Industrialisatie
V&R-opgave
Terugblik Brugdialoog Landelijk Prognoserapport Infra
V&R-opgave
Terugkijken: verdiepingssessie Landelijk Prognoserapport Infra
Assetmanagement
Terugblik Brugdialoog Samenwerken in bouwteams