Uit ons netwerk - Verkiezingsdebat ‘Groen herstel van Nederland’

Introductie

De Unie van Waterschappen, IPO en VNG organiseren het verkiezingsdebat ‘Groen herstel van Nederland’. U hoort hoe de politieke partijen een groene economie voor zich zien en hoe gemeenten, provincies en waterschappen hier samen met het rijk aan willen werken.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
9 maart 2021
Tijd
15.30 - 17.00 uur
Kosten
Geen

Over dit evenement

Midden in de aanpak van de coronacrisis zijn gemeenten, provincies en waterschappen al bezig met plannen voor het economisch herstel. Dit vraagt om een vergaande breed opgezette aanpak. Deze crisis biedt ook mogelijkheden om de opgaven op een duurzame wijze aan te pakken. Er wordt steeds meer gesproken over ‘Groen herstel’.

Debat

Groen herstel gaat verder dan energietransitie of zelfs klimaatbeleid. Het gaat over een andere economie die eerlijk, toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen. Het gaat over keuzes in de regionale economie: meer duurzame banen, scholing voor nieuwe opgaven. Het gaat over wonen: klimaatneutraal en klimaatbestendig bouwen, warmte en het betaalbaar houden van woonlasten voor mensen. Én het gaat over een regionale een energiestrategie: hoe en waar dan?

Gemeenten, provincies en waterschappen willen samen met het nieuwe kabinet de omslag in de regio naar een  groen herstel maken. Hoe dragen we gezamenlijk bij aan de Europese ambitie van de Green Deal voor nieuwe economische en sociale verandering? Hoe verbinden we de klimaatopgaven met de opgaven voor wonen, economie en herstel, leefbaarheid, bereikbaarheid, landbouw en natuurbeheer?

De decentrale overheden gaan graag met u in gesprek over deze transitie.

Schrijf je nu in

Inschrijven kan tot 5 maart