Young Professionals Kennisfestival 2020

Inschrijving gesloten

Introductie

Logo Week van de WOW-factor

‘Zo doen we het gewoon…’ Jij als Young Professional herkent het vast - het eindeloze argument 'maar zo hebben we het altijd al gedaan, waarom veranderen?!' Met die uitspraken kun jij na vrijdag 30 oktober prima dealen. Dan vindt het Young Professionals Kennisfestival plaats.

Met jouw veerkracht, resilience zoals we dat ook noemen, heb jij die ONGEKENDE KRACHT om een positieve verandering te brengen in een werk-context die niet altijd even snel of logisch is. Wij gaan je leren om je kont tegen de krib te gooien, maar dan wel op een SLIMME MANIER. Dus maak meer impact met jouw energie en schrijf je in. 

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
30 oktober 2020
Tijd
13.00 - 16.00 uur, 'inloop' vanaf 12.45
Kosten
Geen
Doelgroep
Young professionals werkzaam in weg- of waterbeheer
Contactpersoon
Rianne Croes
Rianne Croes
Communicatieadviseur

Festivalprogramma

  • Keynote speaker Joris Mencke daagt je uit om verder te denken, een sprong te wagen. "We willen we allemaal succesvol zijn en falen lijkt geen optie. Botsen deze twee niet met elkaar? Veranderingen in teams en organisaties stuiten vaak op weerstand en 70% van de verandertrajecten ‘mislukt’. Wanneer is een verandering een succes en hoe gaan we om met weerstand? Welke competenties zijn nodig om in de huidige en toekomstige maatschappij succesvol te zijn?" Op die en meer vragen geeft Joris antwoord tijdens zijn keynote.

  • ‘Power ON’ met Gwendel Kusters: Van knetterhard werken naar werken in flow. In deze sessie krijg je tools om de potentie van jezelf en je team te ontketenen. Voel, leer en ervaar de energie van positive change.

  • ‘Denk als een politicus, zonder er een te worden’ met Jeroen Smit: Soms moet je gewoon een beetje lief zijn. En soms juist niet. Leer hoe je handig manoeuvreert in die politie-bestuurlijke omgeving waar we met z'n allen in werken.

  • Expeditie 2050 met Erna Ovaa: Van klimaatverandering tot bevolkingsgroei, van de economische ontwikkeling tot circulaire materialen en vliegende auto’s. Wat staat ons te doen als weg- en waterbeheerders? En met wie doen we dat?

  • Pitchtraining: 'Een pitch is geen monoloog, maar de start van een dialoog'. Pitchen is het vermogen om jezelf, je ideeën en/of je bedrijf kort en krachtig te presenteren. Tijdens deze pitchtraining leer je iemand binnen 1 minuut te enthousiasmeren en nieuwsgierig te maken.

  • ‘Even focussen’ met Bart Hansma: Mindfulness beoefenen is voor je geest wat sporten is voor je lichaam. Deze vaardigheid ontwikkelen is misschien wel het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven, in tijden waar extra veerkracht cruciaal is. Ontdek de kracht van je aandacht in deze korte sessie. Ervaar hoe het inzicht en grip geeft op je meest diepgewortelde gewoontes. Neem een 'zenspresso'! 

  • Kampvuur met Floor Vermeulen, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland (portefeuilles Verkeer & Vervoer, Bestuur & Maatschappij, Milieu & Vergunningverlening): "Vrijheid en verantwoordelijkheid gaan in Zuid-Holland hand in hand. Om écht iets te bereiken moet je de samenwerking met partijen om je heen wel opzoeken". Floor neemt je mee in hoe hij fundamentele verandering in gang zet. Wat drijft hem? Welke beren komt hij tegen? En wat zijn juist vliegwielen?

  • Getting the picture? Bij een virtueel overleg is communicatie gewoon niet al te makkelijk. Visueel verslag leggen maakt dit leuker en zorgt dat je beter opslaat wat er wordt besproken en besloten. Leer je de basics van zakelijk tekenen. Pas op! Hierna wil je korter vergaderen, minder wollig schrijven en vooral heel veel tekenen om tot resultaat te komen.

  • Fris en fruitig? Of saai en gezapig? De Omgevingswet. Met Robert Forkink Het is geen wetswijziging, maar een cultuurverandering. We gaan keuzes niet meer maken op basis van regels, maar op basis van de bedoeling. Een sessie voor knopendoorhakkers in de leefomgeving.

  • Netwerken. Het is niet niks in deze tijden. In de Netwerk carrousel en Human Library koppelen we je in een razend tempo aan collega’s waar jij raakvlak mee hebt. En in de lounge krijg je netwerk tips en -trucs.

Stel je eigen blokkenschema samen

Dit is niet zomaar weer 'een saai online event'. Jij bepaalt zelf jouw programma. Hiermee kun je kiezen wat je nuttig vindt. Wij zorgen er in ieder geval voor dat je hoe dan ook verrast wordt, dat jouw gekozen sessies echt om jou draaien, we spelen een potje bullshit bingo en na afloop van het Young Professional Festival loop je weg met concrete informatie waar je wat mee kunt! Focus jij je op één smaak of pik je van alles een graantje mee? Completely up to you! 💪🏼

Blokkenschema Young Professionals Kennisfestival 2020

Download het programma (pdf)

Keep your eyes (or ears..) on the prize: de Bullshit Bingo

Als je je voor 26 oktober hebt aangemeld, ontvang je thuis een festivalpakket met goodies. Hierin zit een Bingokaart, dus vanaf het moment dat je inlogt op vrijdag 30 oktober is het opletten geblazen! Met veel voorkomende termen uit onze sector en (werk)cultuur) kun je namelijk bingo scoren en daarmee maak je kans op individuele coaching. Winnen was nog nooit zo makkelijk toch? Vergeet niet je adres te vermelden in het aanmeldformulier! 

Voor wie?

Luister: leeftijd is maar een getal. Officieel ben je bij ons Young Professional tot en met je 36e. Ben jij wat ouder en voel jij je nog zo flexibel als barbapapa? Dan kom je dus ook gewoon het beste uit jezelf halen bij het Kennisfestival. OK?

Inschrijven

Je kunt je niet meer inschrijven.

Heb je je voor 26 oktober aangemeld? Dan ontvang je thuis een festivalpakket. 

Even terugkijken? Dit gaan we doen, maar dan online...

Week van de WOW-factor
Terugblik Meeloopdagen 2020
Week van de WOW-factor
Terugblik Droogteschool Scheepvaart
Week van de WOW-factor
Terugkijken: webinar AI en Assetmanagement
Week van de WOW-factor
Terugblik online werksessies Route Circulair
Week van de WOW-factor
Terugblik Mobility meets Philosophy in de regio: Apeldoorn
Week van de WOW-factor
Terugblik inspiratiesessie Werk vanuit je eigen (veer)kracht aan een toekomstbestendige infrastructuur
Week van de WOW-factor
Goodies Young Professionals Kennisfestival 2020